Шпанија

Заплијењено више од 820 килограма кокаина

 • Извор: Агенције
 • 18.02.2024. 08:12

Шпанска полиција заплијенила је у Валенсији више од 820 килограма кокаина и ухапсила 17 припадника "балканског картела" који имају контакте у Латинској Америци, Европи и Дубаију.

- У осам одвојених акција, осим кокаина, шпанска полиција је запленила и 226.500 евра, три ГПС уређаја за праћење, 13 возила и бројне друге доказе - саопштено је из полиције.

Из полиције наводе да је организована криминална група, поријеклом из Албаније, користила ауто-перионицу као базу у којој су припадници групе добијали задатке и инструкције.

Пољски генерал о Украјини: Немају шанси да врате територију, једино рјешење - корејски модел

Пољски генерал о Украјини: Немају шанси да врате територију, једино рјешење - корејски модел

- Група је повезана са међународним кријумчарењем кокаина на истоку Шпаније и једна је од највећих и најактивнијих у земљи - истичу из шпанске полиције.

Полиција је сазнала за групу током 2023. године, када су откривени случајеви кријумчарења велике количине кокаина и прања новца.

Припадници "балканског картела" ухапшени су прошле године у оквиру међународне акције и у Србији.

Против 20 припадника те групе, који су ухапшени у мају 2023. године, подигнута је оптужница због сумње да су учествовали у међународној трговини седам тона кокаина. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.