Zastario slučaj protiv kćerke Slobodana Miloševića, nakon 20 godina moći će se vratiti u Srbiju

  • 06.04.2021. 08:38

Prema pisanju srpskih medija Marija Milošević, kćerka Slobodana Miloševića, nakon 20 godina moći će se vratiti u Srbiju s obzirom da je zastario postupak koji se vodio protiv nje i zbog kojeg nije dolazila u zemlju.

Naime, protiv Marije se vodio postupak zbog toga što je prilikom hapšenja Slobodana Miloševića 1. aprila 2001. godine pucala u dvorištu vile iz koje je izveden.

Iako je odluku o zastarjevanju donijelo Javno tužilaštvo u Beogradu, sud još nije formalno potvrdio odluku i nije obustavio postupak.

Kako navode, nakon što sud potvrdi biće povučena potjernica koja je za njom i dalje na snazi.

"Očekuje se da u narednih nekoliko dana Prvi osnovni sud donese odluku o povlačenju potjernice i naredbe o određivanju pritvora, koji su stavljeni 2006. godine jer se Marija nije odazivala na pozive suda", navode srpski mediji.

Mariji se na teret stavljaju krivična djela nedozvoljenog posjedovanja oružja i ugrožavanja sigurnosti više ljudi, među kojima je bio i Čedomir Jovanović. Nakon incidenta ona je uzela crnogorsko državljanstvo i godinama živi na Cetinju.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм