Amerikanac Entoni Mičel

Zatvorenik umro u pritvoru od hladnoće, porodica sumnja da je bio u zamrzivaču

  • Извор: Танјуг
  • 18.02.2023. 15:10

Amerikanac Entoni Mičel (33) koji je preminuo u policijskom pritvoru, "najvjerovatnije je stavljen u zatvorski zamrzivač na nekoliko sati kao vid kazne", prenio je "Miror" sumnje porodice preminulog.

Mičel je umro u zatvoru u okrugu Voker u Alabami 26. januara, dvije nedjelje nakon što je uhapšen zbog pokušaja ubistva i prijetnji.

Zatvorenik, koji je bio mentalno bolestan, vidi se na nadzornoj kameri kako ga vuku i stavljaju u policijski automobil.

Entonijeva porodica je pokrenula tužbu protiv policije u, kako su nazvali, "jednom od najužasnijih slučajeva zlostavljanja u zatvoru koji je Amerika vidjela".

Unutrašnja policijska kontrola Alabame trenutno istražuje njegovu smrt.

Policija je prvobitno tvrdila da je Entoni bolovao od psihičke bolesti, ali da je bio svjestan i komunikativan kada je odveden u bolnicu.

Međutim, njegova porodica se poziva na dokaze sa video snimka i osporava šerifove tvrdnje. Oni tvrde da je bolničko osoblje u "Voker baptist medikal" centru provelo tri sata da ga reanimira, prije nego što je proglašen mrtvim.

U ljekarskom izvještaju se tvrdi da je uzrok Entonijeve smrti hipotermija.

U tužbi je priložen i ljekarski izvještaj:

"Nisam siguran u kojim uslovima je pacijent držan, ali je teško razumjeti da mu je rektalna temperatura bila 22 stepena, ako je samo bio zatvoren u ćeliji. Uzrok hipotermije nije jasan. Ne znam da li je bio izložen hladnoći. Vjerujem da je hipotermija uzrok njegove smrti", navodi se u izvještaju ljekara.

Advokati porodice traže odgovore zbog tvrdnji da se Entoni smrzo u ćeliji.  

Тагови: