Украјински предсједник

Зеленски објелоданио "план": Нова контраофанзива и рушење Кримског моста

  • Извор: Спутник Србија
  • 10.04.2024. 22:04

Кијев припрема план нове контраофанзиве у који жели да укључи и рушење Кримског моста, изјавио је украјински предсједник Владимир Зеленски.

У интервјуу за њемачки лист Билд, украјински лидер је рекао да Кијев има нови план контраофанзиве. Упитан да ли то укључује, на примјер, рушење Кримског моста ове године, Зеленски је потврдно одговорио.

- Ми то заиста желимо. Не ради се само о Керчком мосту (Кримски мост), о којем сви говоре. Ради се о неким инфраструктурним објектима који су војна мета. Ради се о мостовима, аеродромима - рекао је Зеленски.

Како је прецизирао, Оружане снаге Украјине желе да гађају мостове, преко којих се транспортује оружје, и аеродроме са којих полијећу авиони који изводе нападе на Украјину.

Претходна украјинска контраофанзива почела је 4. јуна 2023. године, а након три мјесеца руски предсједник Владимир Путин рекао је да је контраофанзива Кијева пропала.

Он је у јануару такође саопштио да је руска војска преузела иницијативу и да ће, ако се тако настави, ускоро бити доведена у питање украјинска државност.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм