Тло не мирује

Земљотрес погодио Турску

  • Извор: Телеграф
  • 30.03.2024. 14:32

Земљотрес јачине 4,7 степени по Рихтеровој скали погодио је ноћас Турску. Предсједништво за управљање катастрофама и ванредним ситуацијама саопштило је да је епицентар био у граду Елазига, пише "dunya".

Послије земљотреса, који се осјетио и у околним покрајинама, низале су се изјаве једна за другом. АФАД је саопштио да нема негативне ситуације и да се студије на терену настављају. Проф. др Наци Горур и Окан Туисуз дали су изјаве након земљотреса. Горур је рекао: "Не очекујем велики земљотрес."

Према информацијама на сајту Предсједништва за управљање катастрофама и ванредним ситуацијама (АФАД), утврђено је да се земљотрес јачине 4,7 степени Рихтерове скале, чији је епицентар био у центру Елазига, догодио на дубини од 13,83 километра. Земљотрес се осјетио у провинцијама Бингол, Тунчели, Малатија, Дијарбакир и Батман.

Људи су устрчали на улице.

У посту објављеном на налогу Предсједништва АФАД-а на друштвеним мрежама, наведено је сљедеће:

"За сада нема негативне ситуације након земљотреса јачине 4,7 степени Рихтерове скале који се догодио у 03.25 у провинцији Елазиг. Скенирање терена се наставља. Желимо нашим погођеним грађанима брз опоравак."

"Од 3.45, послије земљотреса, није поднијет извјештај о штети на телефонске линије АФАД 112 у нашем граду. Све наше јединице пажљиво прате последице земљотреса у нашем граду", рекао је гувернер Елазига.

У међувремену, неки грађани су виђени како излазе из својих домова након земљотреса.

Геолог проф. др Окан Туисуз је у директном преносу НТВ-а оцијенио земљотрес који се догодио у Елазигу.

"То је регион унутар подручја ударца земљотреса јачине 6,8 степени Рихтерове скале који се догодио 24. јануара 2020. године. Могуће га је сматрати накнадним потресом", рекао је Туисуз.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)