Најпопуларнији модели

Ове аутомобиле најчешће возе милијардери

  • 10.04.2024. 16:15

Можда бисте помислили да они који имају много новца, за вожњу користе само луксузне марке. Међутим, многи богати Американци, и неки од најбогатијих људи на свијету, возе пуно скромније аутомобиле.

Умјесто да једноставно купују да би импресионирали друге, богати знају да коришћење аутомобила треба посматрати као средство за уштеду новца, а не као статусни симбол, пише "Yahoo Finance". 

„Већина милионера не вози блиставе аутомобиле“, написао је финансијер Дејв Ремзи у објави на Фејсбуку 2022. „Ови људи не расипају новац да би изгледали богати, они имају новца да заиста постану богати“, додао је он.

Према студији компаније Екпериан Аутомотив, док богаташи у друштву чешће купују аутомобиле луксузних марки од оних мање имућних, 61 одсто људи који зарађују више од 250.000 долара вјероватније ће возити Хонде, Фордове и Тојоте.

Штавише, истраживање које је спровео МаритзЦКС показало је да је за Американце који зарађују више од 200.000 долара годишње, камионет Форд Ф-150 био најпопуларнији избор возила.

Штедљиво трошити и бити непримјетан на путу важи и за ултра богате. Годинама су Марк Закерберг (Мета), Лари Пејџ (Гугл) и Јеф Безос (Амазон) виђани како се возе у својим аутомобилима Хонда Фит, Тојота Приус и Хонда Акорд. Ворен Бафет се дуго возио у релативно скромном Кадилаку.

За имовину која има додатне финансијске обавезе за гориво, осигурање, поправке и одржавање, тешко је оправдати издвајање велике количине новца, посебно за луксузни аутомобил.

„Ваш циљ треба да буде да купите најјефтинији аутомобил. Тачка“, написала је финансијска савјетница Сузе Орман. „То би требало да вас упути на половни аутомобил, а не на нови“, додала је она.

Шта возе богати?

Према већ споменутој објави Дејва Ремзија, 10 марки аутомобила које возе милионери у САД-у су:

1. Тојота

2. Хонда

3. Форд

4. Леxус

5. Субару

6. БМВ

7. Ацура

8. Хјундаи

9. Линколн

10. Буик.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: