Potvrđeno

Stiže električni Lamborghini SUV

 • Извор: Б92
 • 12.03.2023. 14:30

Izvršni direktor Lamborghinija Stefan Vinkelman je za medije otkrio detalje o budućnosti brenda i njegove planove za elektrifikaciju.

Prije svega, potvrđeno je da će 2029. godine u prodaju krenuti električni nasljednik Urusa. Lamborghini je ranije iznosio opšte planove za svoj prelazak na električnu budućnost, ali bez otkrivanja više detalja. Ove godine će predstaviti i hibridni superautomobil, a to će se se u stvari dogoditi kasnije ovog mjeseca kada će Lamborghini predstaviti nasljednika Aventadora.

Tokom 2028. na sceni će se pojaviti i prvi potpuno električni Lamborghini u obliku 2+2 super grand tourera. To znači da će električni automobil koji će zamijeniti aktuelni Urus biti drugi Lamborghini EV.

U razgovoru sa novinarima, Vinkelman je rekao da ćemo “28. i 29. godine imati naša prva dva BEV-a... Imaćemo četvrti model, dok danas imamo tri modela. To će biti prvi koji će biti potpuno EV automobil 2028. A onda će 2029. stići novi Urus.”

Ovaj potez znači da će posljednja dva Lamborghinija koja će biti potpuno električna biti dvije linije brenda koje su najviše fokusirane na performanse. Dok čekamo Aventadorovog nasljednika, Vinkelman je potvrdio i da će zamjena za Huracan zaista biti plug-in hibrid.

Sem toga, Lamborghini već testira i plug-in hibridnu verziju aktuelnog Urusa.

Svi ovi potezi će pomoći Lamborghiniju da postigne svoj cilj drastičnog smanjenja emisije izduvnih gasova. Vinkelman je posebno istakao da će dva električna vozila pomoći da se smanji emisija za oko 80 odsto u poređenju sa onim što proizvodi danas.

Тагови:
 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.