U SAD

"Tesla" povlači više od 320.000 automobila

  • Izvor: RTS
  • 19.11.2022.17:28

Zbog mogućnosti da zadnja svjetla povremeno otkazuju, kompanija "Tesla" povlači više od 321.000 vozila u SAD.

Kompanija koja proizvodi isključivo električne automobile u petak je već u Americi opozovala skoro 30.000 modela "iks" zbog problema koji mogu da dovedu do nepravilnog aktiviranja vazdušnog jastuka suvozača, što je "Tesli" oborilo akcije na berzi za skoro tri odsto na gotovo dvogodišnji minimum.

U izvještaju koji je prenijela američka Nacionalna uprava za bezbjednost saobraćaja na auto-putevima (NHTSA), Tesla je naveo da povlačenje vozila zbog zadnjih svjetala obuhavata oko 2.023 vozila modela "tri" i isto toliko modela "ipsilon".

Kako je kompanija sa sjedištem u Teksasu istakla, bežično će ažurirati softver na vozilima kako bi se problem riješio, ističući da nema izvještaja o tome da li je bilo nezgoda ili povreda u vezi sa ovim opozivom.

Navodi se da je opoziv uslijedio nakon pritužbi kupaca, uglavnom sa stranih tržišta, zbog tvrdnji da zadnja svjetla vozila ne svijetle.

Istraga je otkrila u rijetkim slučajevima svjetla mogu povremeno da ne rade zbog anomalije koja može lažno registrovati kvarove tokom procesa "buđenja vozila", dodaje se u saopštenju kompanije, prenosi RTS.

"Tesla" je dosad u 2022. godini prijavio 19 kampanja opoziva u SAD koje obuhvataju više od 3,7 miliona vozila.

(Foto: Unsplash/Milan Csizmadia)

Tagovi: