Crna Gora

Nepovoljna situacija u šest opština, vojska u pripravnosti

  • Извор: АТВ
  • 19.01.2023. 21:46

Nepovoljna situacija je u Bijelom Polju, Mojkovcu, Gusinju, Plavu, Beranama i Rožajama, gdje su usljed jakih padavina ugroženi objekti, mostovi i putevi, izjavio je vršilac dužnosti ministra odbrane Crne Gore Filip Adžić i dodao da je u pripravnosti i Vojska.

Adžić je naveo da je Vojska Crne Gore primila zahtjev Službe zaštite i spasavanja iz Pljevalja za potencijalno angažovanje pripadnika s ciljem izgradnje nasipa i sprečavanja izlivanja Ćehotine i jezera Otilovići, te dodao da su stavljeni u pripravnost pripadnici stacionirani u kasarni u Pljevljima.

On je rekao da se, prema posljednjim informacijama, očekuje smanjenje padavina i opadanje vodostaja.

Adžić, koji je i ministar unutrašnjih poslova, istakao je da su pripadnici Direktorata za zaštitu i spasavanje na terenu i u stalnoj komunikaciji sa lokalnim, komunalnim i službama zaštite, kao i Vojskom.

Vojska je s ciljem izvršenja zadataka koji se odnose na pomoć civilnom stanovništvu u uslovima zimskih nepogoda opredijelila određena sredstva i snage koje mogu biti angažovane.

PROČITAJTE I:

Ozbiljna situacija u Zvorniku: Voda ušla u četiri objekta, ugroženo do 50 kuća

Detalji tragedije: Otac i sin skočili u rijeku da spase komšiju, dvojicu onijela voda

Gradski štab proglasio redovnu odbranu od poplava u Bijeljini


  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.