Imena dobitnika 31. januara

Ko vodi u trci za nagradu Gremi?

  • Izvor: B92
  • 24.11.2021. 11:59

Američki muzičar Džon Batist (John Batiste) i kanadski pjevač Džastin Biber (Justin Bieber) vode po broju nominacija za Gremi muzičke nagrade, koje dodjeljuje američka muzička industrija, objavljeno je danas.

Sa 11 nominacija 35-ogodišnji Afroamerikanac čije nominacije obuhvataju više žanrova - R'n'B, džez, muziku američkih korijena do klasičnih i muzičkih videa daleko je ispred 27-ogodišnje kanadske pop zvijezde koji ima osam nominacija.

Batist je nominovan za album godine za "We Are" kao i za poloču godine sa numerom ""Freedom", koja je svojevrsna oda gradu Nju Orleansu.

Pjevačice Doža Ket i Gabriela Vilson, poznata pod umjetničkim imenom H.E.R takođe imaju po osam nominacija, a Bili Ajliš sedam.

Olivija Rodrigo, 18-ogodišnja američka pjevačica i glumica takođe ima sedam nominacija.

Imena dobitnika će biti objavljena 31. januara 2022. godine u Los Anđelesu na 64. ceremoniji dodjele Gremi nagrada koju će prenositi televizija CBS jedna od pet velikih nacionalnih televizijskih mreža u SAD, i sigurno takođe preko interneta.

Harvi Mejson mlađi, predsjednik akademije muzičke industrije u SAD (Recording Academy) rekao je u saopštenju da te nominacije odražavaju "ljepotu muzičkog pejzaža današnjice raznolikog i diversifikovanog".

Tagovi:
  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program