Imena dobitnika 31. januara

Ko vodi u trci za nagradu Gremi?

  • Izvor: B92
  • 24.11.2021.11:59

Američki muzičar Džon Batist (John Batiste) i kanadski pjevač Džastin Biber (Justin Bieber) vode po broju nominacija za Gremi muzičke nagrade, koje dodjeljuje američka muzička industrija, objavljeno je danas.

Sa 11 nominacija 35-ogodišnji Afroamerikanac čije nominacije obuhvataju više žanrova - R'n'B, džez, muziku američkih korijena do klasičnih i muzičkih videa daleko je ispred 27-ogodišnje kanadske pop zvijezde koji ima osam nominacija.

Batist je nominovan za album godine za "We Are" kao i za poloču godine sa numerom ""Freedom", koja je svojevrsna oda gradu Nju Orleansu.

Pjevačice Doža Ket i Gabriela Vilson, poznata pod umjetničkim imenom H.E.R takođe imaju po osam nominacija, a Bili Ajliš sedam.

Olivija Rodrigo, 18-ogodišnja američka pjevačica i glumica takođe ima sedam nominacija.

Imena dobitnika će biti objavljena 31. januara 2022. godine u Los Anđelesu na 64. ceremoniji dodjele Gremi nagrada koju će prenositi televizija CBS jedna od pet velikih nacionalnih televizijskih mreža u SAD, i sigurno takođe preko interneta.

Harvi Mejson mlađi, predsjednik akademije muzičke industrije u SAD (Recording Academy) rekao je u saopštenju da te nominacije odražavaju "ljepotu muzičkog pejzaža današnjice raznolikog i diversifikovanog".

Tagovi: