Branio ga na sudu

Laušević je imao samo jednu molbu za Tomu Filu: Advokat o kobnoj noći

  • 16.11.2023. 15:30

Žarko Laušević preminuo je u 63. godini, poslije kraće i teške bolesti, a od njega se oprostio i advokat Toma Fila, koji ga je svojevremeno branio na sudu.

Fila je u opširnoj izjavi otkrio detalje o kobnoj noći, ali je progovorio i o pismu koje je mu je Laušević poslao iz zatvora.

"Čuo sam da je umro moj Žarko Laušević. Jedan divan čovjek koji je imao tužnu i tešku sudbinu. Branio sam ga za dvostruko ubistvo i ranjavanje jednog u Crnoj Gori. Od njega imam najveću uspomenu koju godinama čuvam. Nikada u životu nisam dobio tako emotivno pismo od nekog klijenta. Nikada, ali nikada ga nisam objavio niti to želim", istakao je advokat Toma Fila.

On je otkrio da mu je u pismu tražio da neko iz kancelarije brani i njegovog brata.

"Naravno da sam mu obezbjedio kolegu, bio mi je zahvalan mnogo zbog toga. O svemu smo razgovarali. Govorio sam mu da je veliki problem što je to što se dogodilo zbilo u Crnoj Gori. Svega je bilo tokom suđenja. Sjećam se da su nam svjedoci bile dvije konobarice iz BiH. One su odmah nakon zločina pobjegle iz Crne Gore. Tokom suđenja su govorile istinu i tako sam dokazao da nikoga nije ubio iz namjere", otkriva Fila.

Prema riječima Tome File, ono što se dogodilo bio je splet teške i tragične sudbine Žarka Lauševića.

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.