Бранио га на суду

Лаушевић је имао само једну молбу за Тому Филу: Адвокат о кобној ноћи

  • 16.11.2023. 15:30

Жарко Лаушевић преминуо је у 63. години, послије краће и тешке болести, а од њега се опростио и адвокат Тома Фила, који га је својевремено бранио на суду.

Фила је у опширној изјави открио детаље о кобној ноћи, али је проговорио и о писму које је му је Лаушевић послао из затвора.

"Чуо сам да је умро мој Жарко Лаушевић. Један диван човјек који је имао тужну и тешку судбину. Бранио сам га за двоструко убиство и рањавање једног у Црној Гори. Од њега имам највећу успомену коју годинама чувам. Никада у животу нисам добио тако емотивно писмо од неког клијента. Никада, али никада га нисам објавио нити то желим", истакао је адвокат Тома Фила.

Он је открио да му је у писму тражио да неко из канцеларије брани и његовог брата.

"Наравно да сам му обезбједио колегу, био ми је захвалан много због тога. О свему смо разговарали. Говорио сам му да је велики проблем што је то што се догодило збило у Црној Гори. Свега је било током суђења. Сјећам се да су нам свједоци биле двије конобарице из БиХ. Оне су одмах након злочина побјегле из Црне Горе. Током суђења су говориле истину и тако сам доказао да никога није убио из намјере", открива Фила.

Према ријечима Томе Филе, оно што се догодило био је сплет тешке и трагичне судбине Жарка Лаушевића.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок