Čuvari formule

Novi film Dragana Bjelogrlića osvaja i Ameriku

  • Izvor: Nova.rs
  • 17.01.2024. 02:00

Film "Čuvari formule" Dragana Bjelogrlića prikazan je protekle nedjelje sa velikim uspjehom i na Međunarodnom filmskom festivalu u Palm Springsu u Kaliforniji, SAD, koji je održan od 4. do 14. januara, a novo ostvarenje Dragana Bjelogrlića publika je mogla da vidi kao dio glavnog programa ove manifestacije.

Ostvarenje "Čuvari formule“ pobralo je velike simpatije publike, ali i odlične komentare kritičara, zbog čega je film uvršten među deset najboljih naslova na festivalu.

Mnogobrojna festivalska publika moći će da ga pogleda i na dodatnoj projekciji.

Prestižna nagrada američkog magazina "Varajeti“, koja je stigla prošlog ljeta na jednom od najvećih evropskih festivalu u Lokarnu otvorila je "Čuvarima“ vrata za tržište Amerike, a uspjeh u Kaliforniji će mu, možda, omogućiti da uđe u redovnu bioskopsku distribuciju u SAD ili da ga kupi neka striming platforme.


Poznati regionalni meteorolog najavio temperaturni

Poznati regionalni meteorolog najavio temperaturni "blickrig"

Podsjetimo, zvanična statistika bioskopskih distributera pokazala je da su "Čuvari formule“ najgledaniji film u sezoni 2023/20024. sa više od 300.000 gledalaca. S tom brojkom "Čuvari“ su premašili gledanost holivudskih blokbastera "Openhajmer“ i "Barbi“.

Ova jedinstvena priča, koju kao scenaristi potpisuju Vuk Ršumović uz Ognjena Sviličića i Dragana Bjelogrlića, rađena je prema romanu "Slučaj Vinča“ profesora Gorana Milašinovića.

Autorski tim predvođen Bjelogrlićem kao rediteljem, čine i direktor fotografije Ivan Kostić, montažerka Milena Predić, scenografkinje Jelena Sopić i Jovana Cvetković, kostimografkinja Marina Vukasović Medenica, kompozitor Aleksandar Ranđelović, dok izvršnu produkciju potpisuje Goran Bjelogrlić.

Glavne uloge tumače Radivoje Raša Bukvić, kao i proslavljeni francuski glumci Aleksis Manenti, Olivije Bartelemi i An Sera.


Jednom horoskopskom znaku od ovog datuma će finansije procvjetati

Jednom horoskopskom znaku od ovog datuma će finansije procvjetati

Direktora instituta Vinča Pavla Savića igra Predrag Miki Manojlović, a šefa državne bezbjednosti SFRJ Leku Rankovića – Dragan Bjelogrlić. Uloge mladih jugoslovenskih naučnika reditelj je dodijelio Jovanu Jovanoviću, Alisi Radaković i Ognjenu Mićoviću.

Iza ovog originalnog projekta stoje produkcijske kuće Kobra Film i Junajted Media, uz podršku Еuroimidžes, Kriejtiv Jurop Media, Ministarstva kulture Republike Srbije, kao i Filmskih centara Srbije, Crne Gore, Slovenije i Sjeverne Makedonije, a bioskopska distribucija je povjerena kompaniji Art Vista.


Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.