Teslić

Profesor Livazović dobitnik Svetosavske nagrade: Kruna mog prosvjetnog rada

  • Izvor: ATV
  • 23.02.2024. 08:55

Do penzije sitno brojim. Svetosavska nagrada je svojevrsni pečat i kruna mog prosvjetnog rada, priča Vojko Livazović, profesor srpskog jezika i književnosti.

A put do Svetosavske nagrade Livazović je gradio decenijama. Na tom putu ostala su brojna priznanja koja je nizao sa đacima teslićke Tehničke škole. 

- Osim Svetosavske povelje, kao nečega što je posebno, imali smo na Republičkom takmičenju drugo mjesto iz Srpskog jezika. Tokom  kovida, imao sam jednu talentovanu ekipu i bili smo prvaci u Doboju na regionalnom takmičenju - kaže Livazović.

Еlana i danas ima. Đake marljivo priprema za takmičenje iz srpskog jezika. 

- Profesor nas trenutno priprema za regionalno takmičenje. Prvi put radimo s njim, i mogu reći da je ovo jedno od ljepših iskustava - kaže Magdalena Nikolić, učenik.

Bivši Livazovićev đak, a danas kolega, Dragan Despić, kaže, da je Svetosavska nagrada otišla u prave ruke.

- Petnaest godina smo radne kolege. Profesora poznajem još 1996. godine kada mi je predavao. On je veoma interesantan profesor, njegovi časovi su uvijek zanimljivi, on je jako dobar pedagog. Bio mi je uzor, jer nije prenosio samo svoje znanje nego je i svojim ponašanjem uticao na nas - kaže Dragan.

U Srednjoj školi „Nikola Tesla“ Livazović je zaposlen od 1991. godine. K

Morate voljeti to što radite, biti kreativni i idejni, korektni prema učenicima, motivisati ih i uvažavati njihovo znanje i postignuća, poručuje profesor Livazović.

Time se decenijama vodio u svom prosvjetnom radu. Želja mu je da mlade generacije profesora nastave razvijati ljubav prema srpskom jeziku sa svojim đacima. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.