Ovo se ne čuje svaki dan

Bizarna priča: Sa 16 ''trudna'' sa devetorkama, a onda šok - lisice, ljekar i mediji!

  • 10.07.2024. 15:34

Godine 1997. u gradu Barankilja, na obali Kariba u sjevernoj Kolumbiji, odigrao se prilično nevjerovatan scenario dostojan knjige Sto godina samoće čuvenog kolumbijskog pisca Gabrijela Garsije Markesa. Slučaj je bio toliko neobičan i apsurdan da se i dan danas prepričava i izaziva zaprepašćenje.

Lilijana Kaseres imala je samo 15 godina kada je upoznala zgodnog Alehandra par se odmah spojio, a za tako mladu djevojku, koja je došla sa društvene margine i napustila roditeljsku kuću u potrazi za boljim životom, muška zaštita i naklonost bile su dragocjene.

– Alehandro je bio stvarno fin prema meni, u to vrijeme bila sam tek adolescentkinja, tek je trebalo da napunim 16 godina. Pomagao mi je, davao mi je novac da imam za hranu, da imam dovoljno da pohađama školu, bio je stvarno dobar – ispričala je Lilijana godinama kasnije za La Red.

Tuga u porodici Gorana Ivaniševića

Tuga u porodici Gorana Ivaniševića

No, idila mladog para potrajala je samo tri mjeseca. Lilijana je ubrzo saznala da je Alehandro vara sa njenom najboljom prijateljicom Lorenom, koju je ona sama i upoznala sa njim. Da sve bude još veći udarac – Lorena je bila trudna i čekala je Alehandrovo dijete!

Lilijana je odlučila sa ipak sačuva naklonost svog partnera i da po svaku cijenu spriječi Lorenu da uđe u kuću njene nesuđene svekrve. Na krilima te ideje izmislila je trudnoću i to prilično ekstremnu – tvrdila je da nosi sedmorke.

Slonovi pregazili turistu pred očima vjerenice

Slonovi pregazili turistu pred očima vjerenice

U to vrijeme svijetom je kružila priča o Bobi Mekoj, ženi koja je rodila prve sedmorke na svijetu, a nezrelu tinejdžerku je jedna od prijateljica savjetovala da svima plasira tu priču, posebno jer je većini njen ogroman trudnički stomak bio sumnjiv. Obim lažnog Lilijaninog stomaka bio je nevjerovatan i iznosio je 175 centimetara.

Kada je čitava laž razotkrivena, gospođica Kaseres izjavila je da je pravila tako nesrazmjeran lažni stomak jer u kući u kojoj je živjela nije bilo ogledala na kome bi mogla da provjeri da li je njen stomak razumne veličine.

Čovjek pokušao da prošvercuje više od 100 zmija u hlačama

Čovjek pokušao da prošvercuje više od 100 zmija u hlačama

– Moja svekrva razbila je ogledalo, pa nisam imala način da se pogledam kako treba. Kasnije, kada su donijeli jedno u kuću, shvatila sam da sam pretjerala. Komšije su mrmljale da ovo nije normalna trudnoća i da sigurno nosim nekoliko beba. Nisam znala šta da radim, da li da kažem istinu, da li da pobjegnem od svega – objasnila je 2020. godine za kolumbijske medije.

– Bilo je to sumanuto. Bila sam veoma mlada i nezrela. Saznala sam da me vara sa djevojkom koju sam smatrala najboljim prijateljem. Samo sam željela da ostane sa mnom, zato sam izmislila tu trudnoću – ispričala je ona kao odrasla žena.

Kako je otkrivena lažna trudnoća?

U prvim mjesecima trudnoće Lilijana je glumila simptome vrtoglavice i mučnine i pila je vodu u ogromnim količinama kako bi izgleda naduto. Potom je od petog mjeseca stomak počela da pravi tako što je nosila jednodelni kupaći kostim u koji bi potom natrpavala gomile krpa i tkanina, a uz to je nosila dugačke, široke haljine. Kupala se samo kad nije bilo nikog kod kuće i rijetko je išla u toalet.

Tijelo mladića afroazijskog porijekla izvučeno iz Save

Tijelo mladića afroazijskog porijekla izvučeno iz Save

Kada je plasirala čitavu laž, Lilijana nije mogla ni da pretpostavi da će ona imati tolio odjeka i da će njena trudnoća postati nacionalna vijest, pa je prije planirala da u jednom trenutku kaže da je imala spontani pobačaj i da se preseli iz Barankinje.

– Bila sam umorna od težine mog stomaka i željela sam da napustim grad. Mislila sam da ću skinute sve te lažne krpe sa sebe i otići, reći da sam izgubila bebe. To je bilo ono što sam zamišljala, ali stvari nisu ispale tako – istakla je.

Lilijana je čak uz pomoć nesavjesnog novinara i ljekarke nastavila da obmanjuje ne samo Alehandra i njegovu porodicu, već i čitavu zemlju. Naime, ona je primljena na Univerzitetsku bolnicu gdje je doktorka navodno utvrdila formiranje nekoliko fetusa. Ta ista ljekarka je uz pomoć novinara lažno saopštila Kolumbijcima da će Lilijana dobiti ne sedmoro, već devetoro djece!

– Bilo je to užasno teško, ne znam da li sam htjela da oduzmem sebi život ili da iskopam sebi rupu, sakrijem se u nju i nikada ne izađem iz nje. Zamišljala sam toliko načina na koje sam željela da nestanem – prisjeća se ova Kolumbijka.

Ostavljanje djece u zaključanim automobila je krivično djelo!

Ostavljanje djece u zaključanim automobila je krivično djelo!

28. novembra 1997. godine istina je izašla na svjetlo dana. Alehandro, njegova porodica i prijatelji, cijela Barankilja i cijela Kolumbija saznali su da je sve bila laž. Lilijana je po isteku devet mjeseci morala da bude hospitalizovana, a tada je nastala njena sumanuta borba da spreči ljekare da je pregledaju.

Poslata je na razgovor sa psihologom i bila je primorana da joj kaže istinu – tada je počela da se ponaša poput lude osobe, pa su je vezali lisicama i dali sedative.

– Psiholog mi je podigao majicu dok sam imala lisice, počeo je da vadi krpe iz mog lažnog stomaka i otvorio je vrata novinarima da me vide. To me je proslavilo, ali mi je naškodilo – rekla je Kaseres.

Šta se desilo sa Lilijanom nakon što je otkrivena lažna trudnoća?

Lilijana se u tajnosti i u društvu svog oca preselila u Kartagenu ubrzo nakon što je njena prevara otkrivena. Život u Barankilji bio je nemoguć jer su je građani osuđivali i uznemiravali. I dan danas je kostim sa krpenim trudničkim stomakom jedan od najpopularnijih na karnevalu u Barankilji.

Vjerovala je da će u Kartageni naći mir, ali ova priča je bila naširoko poznata pa je čak i tamo imala problema da nađe posao, dok se sve nije zaboravilo. Danas radi kao maserka i plete pletenice, a uspjela je i da se uda i dobije četvoro djece – sada ima i unučiće. Čak je napisala i knjigu u kojoj je otkrila sve detalje svoje lažne trudnoće.

Golim rukama spasao otrovnicu: Kobra pokušala da proguta bočicu lijeka protiv kašlja

Golim rukama spasao otrovnicu: Kobra pokušala da proguta bočicu lijeka protiv kašlja

– Kao tinejdžer spreman si na mnogo nestašluka. Zaljubila sam se i bila je to hirovita ljubav, a ja sam tek poslije mnogo vremena shvatila da se ništa ne može na silu. Nikad nisam mislila da će se stvari toliko otrgnuti kontroli – pravda se danas ova žena.

Ipak, kaže da ima i jednu radosnu uspomenu na ovaj period, zbog svoje laži upoznala je pisca Gabrijela Garsiju Markesa. Kada je Nobelovac saznao za njenu čudnu priču, poželio je da upozna ženu koja je šokirala Kolumbiju svojom lažnom trudnoćom jer je sve djelovalo kao da je plod mašte i njegovih nevjerovatnih zapleta.

– Želio da je da me upozna lično i da mi postavi mnoga pitanja, a kada smo se upoznali, umirali smo od smijeha sve vrijeme. Svako pitanje koje je postavio nasmijavalo me je – prisjetila se Lilijana, prenosi Blic.

Pratite nas i putem Vibera