Ово се не чује сваки дан

Бизарна прича: Са 16 ''трудна'' са деветоркама, а онда шок - лисице, љекар и медији!

  • 10.07.2024. 15:34

Године 1997. у граду Баранкиља, на обали Кариба у сјеверној Колумбији, одиграо се прилично невјероватан сценарио достојан књиге Сто година самоће чувеног колумбијског писца Габријела Гарсије Маркеса. Случај је био толико необичан и апсурдан да се и дан данас препричава и изазива запрепашћење.

Лилијана Касерес имала је само 15 година када је упознала згодног Алехандра пар се одмах спојио, а за тако младу дјевојку, која је дошла са друштвене маргине и напустила родитељску кућу у потрази за бољим животом, мушка заштита и наклоност биле су драгоцјене.

– Алехандро је био стварно фин према мени, у то вријеме била сам тек адолесценткиња, тек је требало да напуним 16 година. Помагао ми је, давао ми је новац да имам за храну, да имам довољно да похађама школу, био је стварно добар – испричала је Лилијана годинама касније за Ла Ред.

Туга у породици Горана Иванишевића

Туга у породици Горана Иванишевића

Но, идила младог пара потрајала је само три мјесеца. Лилијана је убрзо сазнала да је Алехандро вара са њеном најбољом пријатељицом Лореном, коју је она сама и упознала са њим. Да све буде још већи ударац – Лорена је била трудна и чекала је Алехандрово дијете!

Лилијана је одлучила са ипак сачува наклоност свог партнера и да по сваку цијену спријечи Лорену да уђе у кућу њене несуђене свекрве. На крилима те идеје измислила је трудноћу и то прилично екстремну – тврдила је да носи седморке.

Слонови прегазили туристу пред очима вјеренице

Слонови прегазили туристу пред очима вјеренице

У то вријеме свијетом је кружила прича о Боби Мекој, жени која је родила прве седморке на свијету, а незрелу тинејџерку је једна од пријатељица савјетовала да свима пласира ту причу, посебно јер је већини њен огроман труднички стомак био сумњив. Обим лажног Лилијаниног стомака био је невјероватан и износио је 175 центиметара.

Када је читава лаж разоткривена, госпођица Касерес изјавила је да је правила тако несразмјеран лажни стомак јер у кући у којој је живјела није било огледала на коме би могла да провјери да ли је њен стомак разумне величине.

Човјек покушао да прошверцује више од 100 змија у хлачама

Човјек покушао да прошверцује више од 100 змија у хлачама

– Моја свекрва разбила је огледало, па нисам имала начин да се погледам како треба. Касније, када су донијели једно у кућу, схватила сам да сам претјерала. Комшије су мрмљале да ово није нормална трудноћа и да сигурно носим неколико беба. Нисам знала шта да радим, да ли да кажем истину, да ли да побјегнем од свега – објаснила је 2020. године за колумбијске медије.

– Било је то сумануто. Била сам веома млада и незрела. Сазнала сам да ме вара са дјевојком коју сам сматрала најбољим пријатељем. Само сам жељела да остане са мном, зато сам измислила ту трудноћу – испричала је она као одрасла жена.

Како је откривена лажна трудноћа?

У првим мјесецима трудноће Лилијана је глумила симптоме вртоглавице и мучнине и пила је воду у огромним количинама како би изгледа надуто. Потом је од петог мјесеца стомак почела да прави тако што је носила једноделни купаћи костим у који би потом натрпавала гомиле крпа и тканина, а уз то је носила дугачке, широке хаљине. Купала се само кад није било никог код куће и ријетко је ишла у тоалет.

Тијело младића афроазијског поријекла извучено из Саве

Тијело младића афроазијског поријекла извучено из Саве

Када је пласирала читаву лаж, Лилијана није могла ни да претпостави да ће она имати толио одјека и да ће њена трудноћа постати национална вијест, па је прије планирала да у једном тренутку каже да је имала спонтани побачај и да се пресели из Баранкиње.

– Била сам уморна од тежине мог стомака и жељела сам да напустим град. Мислила сам да ћу скинуте све те лажне крпе са себе и отићи, рећи да сам изгубила бебе. То је било оно што сам замишљала, али ствари нису испале тако – истакла је.

Лилијана је чак уз помоћ несавјесног новинара и љекарке наставила да обмањује не само Алехандра и његову породицу, већ и читаву земљу. Наиме, она је примљена на Универзитетску болницу гдје је докторка наводно утврдила формирање неколико фетуса. Та иста љекарка је уз помоћ новинара лажно саопштила Колумбијцима да ће Лилијана добити не седморо, већ деветоро дјеце!

– Било је то ужасно тешко, не знам да ли сам хтјела да одузмем себи живот или да ископам себи рупу, сакријем се у њу и никада не изађем из ње. Замишљала сам толико начина на које сам жељела да нестанем – присјећа се ова Колумбијка.

Остављање дјеце у закључаним аутомобила је кривично дјело!

Остављање дјеце у закључаним аутомобила је кривично дјело!

28. новембра 1997. године истина је изашла на свјетло дана. Алехандро, његова породица и пријатељи, цијела Баранкиља и цијела Колумбија сазнали су да је све била лаж. Лилијана је по истеку девет мјесеци морала да буде хоспитализована, а тада је настала њена суманута борба да спречи љекаре да је прегледају.

Послата је на разговор са психологом и била је приморана да јој каже истину – тада је почела да се понаша попут луде особе, па су је везали лисицама и дали седативе.

– Психолог ми је подигао мајицу док сам имала лисице, почео је да вади крпе из мог лажног стомака и отворио је врата новинарима да ме виде. То ме је прославило, али ми је нашкодило – рекла је Касерес.

Шта се десило са Лилијаном након што је откривена лажна трудноћа?

Лилијана се у тајности и у друштву свог оца преселила у Картагену убрзо након што је њена превара откривена. Живот у Баранкиљи био је немогућ јер су је грађани осуђивали и узнемиравали. И дан данас је костим са крпеним трудничким стомаком један од најпопуларнијих на карневалу у Баранкиљи.

Вјеровала је да ће у Картагени наћи мир, али ова прича је била нашироко позната па је чак и тамо имала проблема да нађе посао, док се све није заборавило. Данас ради као масерка и плете плетенице, а успјела је и да се уда и добије четворо дјеце – сада има и унучиће. Чак је написала и књигу у којој је открила све детаље своје лажне трудноће.

Голим рукама спасао отровницу: Кобра покушала да прогута бочицу лијека против кашља

Голим рукама спасао отровницу: Кобра покушала да прогута бочицу лијека против кашља

– Као тинејџер спреман си на много несташлука. Заљубила сам се и била је то хировита љубав, а ја сам тек послије много времена схватила да се ништа не може на силу. Никад нисам мислила да ће се ствари толико отргнути контроли – правда се данас ова жена.

Ипак, каже да има и једну радосну успомену на овај период, због своје лажи упознала је писца Габријела Гарсију Маркеса. Када је Нобеловац сазнао за њену чудну причу, пожелио је да упозна жену која је шокирала Колумбију својом лажном трудноћом јер је све дјеловало као да је плод маште и његових невјероватних заплета.

– Желио да је да ме упозна лично и да ми постави многа питања, а када смо се упознали, умирали смо од смијеха све вријеме. Свако питање које је поставио насмијавало ме је – присјетила се Лилијана, преноси Блиц.

Пратите нас и путем Вибера