ATV

Jasan stav

Jasna poruka sa skupa "Branimo Srpsku" u Istočnom Novom Sarajevu: Ne smijemo iznevjeriti našu Republiku

  • Izvor: ATV
  • 20.11.2023. 21:07

Sa narodnog skupa "Branimo Srpsku", koji je održan pred nekoliko hiljada ljudi u Istočnom Novom Sarajevu poručeno je da se ne smije iznevjeriti Republika i svi oni koji su dali svoje živote za slobodu Srpske.

Srpski član Predsjedništva Željka Cvijanović rekla je da je Srpsko Sarajevo je grad heroj, koji je uvijek znao prepoznati opasnosti i kad se treba staviti u funkciju zaštite Srpske. 

"Srpsko Sarajevo je onaj grad koji pokazuje da se nećemo nikada umoriti od ljubavi za Republiku Srpsku i da nam nikada neće dosaditi da branimo njene interese. Nećemo dozvoliti da nam ponižavate institucije, dosta ste se iživljavali nad njima. Pokazali ste kako i šta mislite, a mi smo isto tako nekoliko puta rekli, a sada smo odlučni da nećemo više da trpimo nepravdu", istakla je Cvijanovićeva.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković dodao je da je čast biti na ovakvom skupu i ovom mjestu.

"Oni koji napadaju Srpsku i njene institucije se plaše ove slike, vas i naroda Srpske. Odavdje se šalje poruka slikom. Dovoljno nam je naneseno zla. Ne smijemo iznevjeriti one koji su dali živote za Srpsku, ne smijemo iznevjeriti našu Republiku", rekao je Višković.

On je dodao da niko nema pravo, bio na vlasti ili u opoziciji da ne položi račun njima, koji su svoje živote dali da bi mi danas uživali slobodu. 

Gradonačelnik Istočnog Novog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da je Republika Srpska je  temeljima Istočnog Sarajeva.

Narodni skup

Narodni skup "Branimo Srpsku" u Istočnom Novom Sarajevu

"Danas kad se u FBiH govori loše o Srpskoj, svi su jedinstveni, svi su za to da se umanji nadležnost Republike Srpske, njenih opština i gradova, svega onog što predstavlja to za šta su dati životi", rekao je Ćosić.

Na narodnom skupu "Branimo Srpsku" okupio se veliki broj građana iz opština Istočnog Sarajeva i Sarajevsko-romanijske regije.

Građani su jednoglasni u porukama da će Republiku Srpsku, zajedno sa svojim institucijama, svim demokratskim sredstvima braniti i odbraniti.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: