Američki glumac

I Majkl Daglas pozvao Bajdena za odustane od kandidature

  • Izvor: Agencije
  • 10.07.2024. 22:33

Američki glumac i pristalica demokrata Majkl Daglas pridružio se danas sve većem broju istaknutih holivudskih ličnosti koje su pozvale predsjednika SAD Džozefa Bajdena da odustane od svoje kandidature za reizbor.

Na pitanje televizije Еj-Bi-Si (ABC) o pozivima Bajdenu da odustane od kandidature, Daglas je rekao da je duboko zabrinut jer smatra da demokrate neće pobijediti u novembru sa Bajdenom kao kandidatom.

Prije manje od tri mjeseca, Daglas je rekao da je Bajden sposoban da bude predsjednik bez obzira na to što ima 81 godinu, prenio je portal Hil.

Prethodno danas, američki glumac i pristalica Demokratske stranke Džordž Kluni pozvao je takođe Bajdena da odustane od kandidature za reizbor.

Džordž Kluni o Bajdenu: Odustani od kandidature, to je mišljenje svih

Džordž Kluni o Bajdenu: Odustani od kandidature, to je mišljenje svih

Kluni je u članku Njujork tajmsa naveo da voli Bajdena, ali je ocijenio da bi Demokratska stranka izgubila predsedničku trku, kao i svaku kontrolu u Kongresu sa Bajdenom kao kandidatom.

"Ovo nije samo moje mišljenje. Ovo je mišljenje svakog senatora i člana Kongresa i guvernera sa kojima sam razgovarao nasamo", istakao je Kluni, preneo je AP. 

Kluni je rekao da bi Demokratska stranka trebalo da izabere novog kandidata za predsjednika na svojoj konvenciji sljedećeg mjeseca, ocjenjujući da bi stranka na taj način pridobila birače.

Da li se Bajden liječi od Parkinsonove bolesti? Oglasila se Bijela kuća

Da li se Bajden liječi od Parkinsonove bolesti? Oglasila se Bijela kuća

Bajden se već suočava sa povećanim pritiskom unutar svoje stranke da se povuče iz trke za reizbor za predsednika nakon što je doživio debakl tokom televizijske debate sa republikanskim predsjedničkim kandidatom Donaldom Trampom prošlog mjeseca.

Bajden je rekao da namjerava da ostane u trci i u ponedeljak je ponovo odbacio pozive da odustane u pismu demokratama u Kongresu, pozivajući ih da se ujedine iza njegove kandidature.

Pratite nas i putem Vibera