Josipović i Batar za ATV

Beneš je bio naš Roki

  • 05.09.2018. 18:00

Na pominjanje imena Marijana Beneša, bivšem jugoslovenskom bokseru i vlasniku olipijskog zlata iz 1984. godine Antonu Jospipoviću, prva asocijacija je Banjaluka.

Josipović je otkrio za ATV da je tokom svoje bogate bokserske karijere, gdje god da je gostovao, uvijek kada bi domaćini čuli odakle je, prvo dobijao pitanje o Marijanu Benešu. Banjalučki zlatni olimpijac kaže da to i ne treba da čudi s obzirom na to da je Marijan neizmjerno volio Banjaluku i Banjalučane, a naravno i svoj Bokserski klub Slaviju u kojem su nerijetko trenirali zajedno.

Počasni predsjednik BK Slavija Dragan Batar otkriva za ATV da je u nedjelju bio u bolnici, u posjeti Marijanu Benešu, i da je tada prvi put u životu osjetio da je Marijan ostao bez snage.

"U Banjaluku nam je došao Tadija Kačar, bokserska legenda i veliki Marijanov prijatelj, zajedno smo ga obišli u bolnici", ispričao je Batar, vidno potresen Beneševom smrću.

Za Josipovića, Beneš je bio banjalučki Roki, možda i spektakularniji od filmskog lika, koji je znatno uticao i na njegovu karijeru.

"Marijana ćemo pamtiti kao velikog čovjeka, legendu boksa, koji je propagirao zdrav život, poštenje i ljubav prema Banjaluci i svom narodu, pogotovo u ono vrijeme Jugoslavije", kaže Josipović.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.