Josipović i Batar za ATV

Beneš je bio naš Roki

  • 05.09.2018. 18:00

Na pominjanje imena Marijana Beneša, bivšem jugoslovenskom bokseru i vlasniku olipijskog zlata iz 1984. godine Antonu Jospipoviću, prva asocijacija je Banjaluka.

Josipović je otkrio za ATV da je tokom svoje bogate bokserske karijere, gdje god da je gostovao, uvijek kada bi domaćini čuli odakle je, prvo dobijao pitanje o Marijanu Benešu. Banjalučki zlatni olimpijac kaže da to i ne treba da čudi s obzirom na to da je Marijan neizmjerno volio Banjaluku i Banjalučane, a naravno i svoj Bokserski klub Slaviju u kojem su nerijetko trenirali zajedno.

Počasni predsjednik BK Slavija Dragan Batar otkriva za ATV da je u nedjelju bio u bolnici, u posjeti Marijanu Benešu, i da je tada prvi put u životu osjetio da je Marijan ostao bez snage.

"U Banjaluku nam je došao Tadija Kačar, bokserska legenda i veliki Marijanov prijatelj, zajedno smo ga obišli u bolnici", ispričao je Batar, vidno potresen Beneševom smrću.

Za Josipovića, Beneš je bio banjalučki Roki, možda i spektakularniji od filmskog lika, koji je znatno uticao i na njegovu karijeru.

"Marijana ćemo pamtiti kao velikog čovjeka, legendu boksa, koji je propagirao zdrav život, poštenje i ljubav prema Banjaluci i svom narodu, pogotovo u ono vrijeme Jugoslavije", kaže Josipović.

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.