Vidimo se na Tržnici:Losos u sosu od maslaca i limuna

  • 03.04.2018. 19:00

Danas vam donosimo recept za jedan riblji specijalitet.  Losos u sosu od maslaca i limuna.

Bez obzira na koji način ga pripremite losos će biti ukusan. Još jedna pednost je što ova riba nema sitnih kostiju.

Losos 400 g
Maslac 100 g
Maslinovo ulje
Limun 200 g
Majčina dušica ili ružmarin
Krompir 200 g
Grašak 100 g
Crveni luk
Bijeli luk
So, biber Kotanyi

Filete oslića isjeći na komade odgovarajuće veličine, začiiti sa malo soli i biberom.
U tavi zagrijati maslinovo ulje, otopiti maslac i pržiti filete lososa.
Kada je filet pržen sa obe strane dodati sok od limuna i grančicu majčine dušice ili začinsko bilje po želji.
Kao prilog servirati dinstani grašak i krompir.