Gradska uprava

Apel povodom proslave Petrovdana: Paljenje guma može biti opasno

  • 10.07.2019. 10:11

Gradska uprava Grada Banjaluka apeluje na građane da, povodom predstojećeg praznika Petrovdana, ne pale gume, jer time ugrožavaju životnu sredinu, a nekontrolisano paljenje na otvorenom može izazvati požare.

"Komunalna policija pojačala je kontrole na terenu. Molim građane da se uzdrže od takvih aktivnosti, da ne pale gume jer to može dovesti do neželjenih posljedica", rekao je načelnik Odjeljenja komunalne policije Milenko Letić.

Građani koji primijete da se na određenim lokacijama pripremaju veće količine guma za paljenje mogu to da prijave Komunalnoj policiji putem telefona: 051/306-464, odnosno Centru za obavještavanje na telefon broj 121.

Paljenje guma nije u duhu pravoslavne tradicije, već se za "lile", koje su simbolika ovog praznika, koristi kora drveta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?