Banjaluka

Duboki naklon Stanivukovićevih saradnika Kristijanu Šmitu

  • Izvor: ATV
  • 26.05.2022. 10:37

Dok Kristijan Šmit suspenduje zakone Republike Srpske, dok svojim odlukama podriva i otežava poziciju Republike Srpske, ipak ga saradnici Draška Stanivukovića i sam gradonačelnik, kao takvog srdačno dočekuju u Gradskoj upravi gdje je predviđen sastanak sa gradonačelnikom.

Šmita u Banjaluci je obezbeđivala SIPA, a ne policija Republike Srpske. A koliko se osjeća Kristijan Šmit kao visoki predstavnik govori i činjenica da je u Banjaluku stigao u vozilima sa njemačkim tablicama, a ne diplomatskim kao što je uobičajeno.

Draško Stanivuković je prvi političar iz Republike Srpske koji će se sastati sa Kristijanom Šmitom, barem javno. Na tom sastanku navodno će Stanivuković zauzeti stavove Republike Srpske, iako je jedan od stavova da se Kristijan Šmit ne priznaje kao visoki predstavnik, tako da je upitno kakve to stavove zauzima Stanivuković. 

Šmita su na ulazu u Gradsku upravu dočekali Milada Šukalo savjetnik za društvene djelatnosti gradonačelnika, Tanja Vukomanović portparol i Olga Babić zaposlena u Gradskoj upravi, dok javnosti poznatija kao "jahačica" iz kompromitujućeg videa gradonačelnika Stanivukovića.

Interesantno je i da Gradska uprava obavještava medije i građane o apsolutno svemu što Stanivuković rade, dok o ovom događaju nisu ni progovorili.

Važno je napomenuti da je prije mjesec dana na Trgu Krajine održan skup Sloboda gdje je 20.000 građana izrazilo nezadovoljstvo i protest zbog odluka Kristijana Šmita, da bi ga PDP-ov gradonačelnik Draško Stanivuković svega 100 metara dalje od mjesta gdje je održan skup uveo sa velikim poštovanjem u instituciju Republike Srpske.

  • 13:10 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.