Vraća se u politiku

Ko će finansirati politički pokret Igora Radojičića?

  • Izvor: ATV
  • 20.03.2024. 19:01

Bivši gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ponovo bi u politiku.

Prije samo godinu dana govorio je da u politiku neće, ali je promijenio mišljenje.

Nezvanično, Radojičić osniva svoj politički pokret uz finansijsku pomoć Vedrana Jarića, vlasnika kompanije Planet Soft. Jarić se javio na naš poziv i obećao da će dati telefonsku izjavu za ATV.

Nakon toga, više nije odgovarao na pozive. Kakve planove ima, nismo uspjeli da pitamo ni Radojičića jer se nije javljao na telefon.

Za Nezavisne novine najavio je povratak u politiku. 

- Politika mi ne nedostaje. Ali se vjerovatno vraćam. Ja bih rekao da idem dalje svojim putem. Vi ste Nezavisne novine, ja dalje mogu ići kao nezavisan i samostalan sa drugim ljudima koji su isto nezavisni i samostalni. Van okvira bilo kojih postojećih partija - rekao je Radojičić.

Radojičić se do sada samo oglašavao na društvenim mrežama. Pisao je dvosmislene rečenice, poput one „Vrijeme je za veliko spremanje“. Objavljivao je i fotografije sa Jarićem u čijoj kompaniji je zaposlen. Priča se da bi Radojičić ponovo mogao u trku za gradonačelnika.

Pitali smo aktuelnog gradonačelnika Draška Stanivukovića šta o tome misli, ali mu pitanje nije bilo po volji.  

- Šta ako bude Jeca, šta ako bude Meca, hoće doći kuca. Da sam ja baba Vanga ja bih vama uzeo karte ovdje i predviđao hoće li biti onaj ili ovaj. Ono što ja vama mogu reći je da planiram da se kandidujem i vjerujem da ću na tom putu imati uspjeh - smatra Draško Stanivuković.

Već duže se spekuliše da bi Igor Radojičić ponovo mogao da se vrati u politiku. Ranije se govorilo i da Vedran Jarić stoji iza Narodnog fronta Jelene Trivić. Navodno, ta priča nije krenula kako treba. Kako stvari stoje, izgleda da bi mogao da preusmjeri novac u pokret Igora Radojičića.

Pratite nas i putem Vibera