Proračunati potezi

PDP-ove igrice oko ZIBL-a

  • Izvor: ATV
  • 20.04.2024. 19:30

Već neko vrijeme gradonačelnik Banjaluke najavljuje smjenu direktora ZIBL-a Aleksandra Markovića jer ga, prema našim saznanjima, ne prati dok obilazi banjalučka sela i mjesne odbore.

Priliku za upražnjeno mjesto vidjeli su, kako navodi izvor ATV-a, Nebojša Drinić i Bojan Kresojević pa je počela trka za novo turu bogaćenja preko postavljanja svog čovjeka na čelo ZIBL-a.

Iako je ta firma gubitaš, raspolaže ogromnom površinom zemljišta i poslovno stambenih prostora što je odlična prilika. 

Navodno je upravo zato, pod pritiskom Kresojevića, Božana Šljivar, načelnik Odjeljenja za finansije, potpisala i poslala Banjalučanima finansijske kartice sa izmišljenim, visokim i zastarjelim dugovanjima za komunalne usluge, navodeći da se za sve nejasnoće obrate ZIBL-u.

Određeno je tako jer se znalo da će se bijes javnosti usmjeriti prema direktoru. To je bio proračunat potez da zbog toga gradonačelnik, u strahu za glasove, ekspresno smijeni Markovića. 

Bojan Kresojević je na njegovo mjesto htio da zaposli suprugu ali se za to pročulo pa se odustalo jer je izborna godina. Opet strah za glasove.

Priliku je onda vidio Nebojša Drinić koji, prema našim saznanjima, na funkciju direktora ZIBL-a hoće da postavi svog kuma Dejana Hanaka, čovjeka koji je postavljen na mjesto v.d. izvršnog direktora za finansijske poslove u Toplani i to tako što je, navodi izvor ATV-a, prije godinu dana naredio Nadzornom odboru nezakonitu smjenu tadašnjeg izvršnog direktora za te poslove, Spomenke Travar, sposobnog ekonomiste i supruge poznatog i veoma stručnog ORL specijaliste i velikog humaniste.

Hanak navodno nije ni dolazio na posao a imao je platu od nekoliko hiljada maraka. Ko je umjesto njega pisao godišnje izvještaje i bilanse o poslovanju Toplane, zasad je tajna. 

Poznato je da je u krugu Toplane Nebojša Drinić nezakonito postavio auto praonu, ubire novac a ne plaća dažbine. 

Takođe nelegalno su u Toplani postavljeni i aparati za proizvodnju leda za kafiće za šta je dozvolu dobio Slobodan Ninković, kum Čede Ševarike, novog člana PDP-a. 

Za aparate se besplatno koristi prostor, voda i struja Toplane. A sve to zajedno uvezano je mrežom kumovskih i drugarskih veza preko kojih se pojedinci iz PDP-a lagano i lijepo bogate.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.