Прорачунати потези

ПДП-ове игрице око ЗИБЛ-а

  • Извор: АТВ
  • 20.04.2024. 19:30

Већ неко вријеме градоначелник Бањалуке најављује смјену директора ЗИБЛ-а Александра Марковића јер га, према нашим сазнањима, не прати док обилази бањалучка села и мјесне одборе.

Прилику за упражњено мјесто видјели су, како наводи извор АТВ-а, Небојша Дринић и Бојан Кресојевић па је почела трка за ново туру богаћења преко постављања свог човјека на чело ЗИБЛ-а.

Иако је та фирма губиташ, располаже огромном површином земљишта и пословно стамбених простора што је одлична прилика. 

Наводно је управо зато, под притиском Кресојевића, Божана Шљивар, начелник Одјељења за финансије, потписала и послала Бањалучанима финансијске картице са измишљеним, високим и застарјелим дуговањима за комуналне услуге, наводећи да се за све нејасноће обрате ЗИБЛ-у.

Одређено је тако јер се знало да ће се бијес јавности усмјерити према директору. То је био прорачунат потез да због тога градоначелник, у страху за гласове, експресно смијени Марковића. 

Бојан Кресојевић је на његово мјесто хтио да запосли супругу али се за то прочуло па се одустало јер је изборна година. Опет страх за гласове.

Прилику је онда видио Небојша Дринић који, према нашим сазнањима, на функцију директора ЗИБЛ-а хоће да постави свог кума Дејана Ханака, човјека који је постављен на мјесто в.д. извршног директора за финансијске послове у Топлани и то тако што је, наводи извор АТВ-а, прије годину дана наредио Надзорном одбору незакониту смјену тадашњег извршног директора за те послове, Споменке Травар, способног економисте и супруге познатог и веома стручног ОРЛ специјалисте и великог хуманисте.

Ханак наводно није ни долазио на посао а имао је плату од неколико хиљада марака. Ко је умјесто њега писао годишње извјештаје и билансе о пословању Топлане, засад је тајна. 

Познато је да је у кругу Топлане Небојша Дринић незаконито поставио ауто праону, убире новац а не плаћа дажбине. 

Такође нелегално су у Топлани постављени и апарати за производњу леда за кафиће за шта је дозволу добио Слободан Нинковић, кум Чеде Шеварике, новог члана ПДП-а. 

За апарате се бесплатно користи простор, вода и струја Топлане. А све то заједно увезано је мрежом кумовских и другарских веза преко којих се појединци из ПДП-а лагано и лијепо богате.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм