Sjednica Skupštine

Skupština Banjaluke usvojila sve inicijative SPS-a

  • Izvor: ATV
  • 07.03.2024. 15:38

Na današnjoj sjednici Skupštine grada Banjaluka jednoglasno su usvojene inicijative Socijalističke partije Srpske koje su podnesene radi rješavanja problema vodosnabdijevanja u gradu Banjaluka i proširenju finansijske pomoći mladima oboljelim od dijabetesa.

“Gradski odbor SPS Banjaluka izražava zadovoljstvo današnjom sjednicom Skupštine grada Banjaluka na kojoj su odbornici jednoglasno usvojili inicijative podnesene isključivo u interesu građana. Riječ je o Zaključku vezanom za vodosnabdijevanje i amandmanu na Odluku o dodjeli i realizaciji novčanih sredstava za pomoć u liječenju omladine i trudnica oboljelih od dijabetesa tip 1”, saopštili su iz SPS-a.

Iz SPS-a dodaju da je jednoglasno usvojena i inicijativa kluba odbornika SPS-a o dodjeli ulice Živku Radišiću, začetniku modernog socijalizma u Srpskoj. Radišić je obavljao funkciju gradonačelnika Banjaluke, srpskog člana Predsjedništva BiH i senatora Republike Srpske.

'Kome su slatke pare Draškovog tate?': Protest ispred OJT Banjaluka

'Kome su slatke pare Draškovog tate?': Protest ispred OJT Banjaluka

“Zahvaljujući inicijativi i Zaključku SPS-a, biće održana Posebna sjednica Skupštine grada na kojoj će se raspravljati o problemu vodosnabdijevanja na cijeloj teritoriji Banjaluke, o planovima izgradnje nove vodovodne mreže i rekonstrukciji postojeće. Veoma je važno da prije ljetnjeg perioda riješimo probleme sa vodom i da svim građanima omogućimo nesmetanu isporuku,” navodi se u saopštenju Gradskog odbora SPS-a.

Amandmanom kluba odbornika SPS-a proširena je i novčana podrška mladima oboljelim od dijabetesa tip 1. Ranija Odluka obuhvatala je mlade do 26 godina, dok će sada mladi do 30 godina moći iskoristiti novčanu pomoć grada.

Iz SPS-a poručuju da će nastaviti predlagati mjere i politike koje direktno utiču na poboljšanje uslova života i standarda građana Banjaluke, ali i cijele Republike Srpske.

Pratite nas i putem Vibera

  • 08:00 Еmisija: Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Lovački saveti (R)

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.