Сједница Скупштине

Скупштина Бањалуке усвојила све иницијативе СПС-а

  • Извор: АТВ
  • 07.03.2024. 15:38

На данашњој сједници Скупштине града Бањалука једногласно су усвојене иницијативе Социјалистичке партије Српске које су поднесене ради рјешавања проблема водоснабдијевања у граду Бањалука и проширењу финансијске помоћи младима обољелим од дијабетеса.

“Градски одбор СПС Бањалука изражава задовољство данашњом сједницом Скупштине града Бањалука на којој су одборници једногласно усвојили иницијативе поднесене искључиво у интересу грађана. Ријеч је о Закључку везаном за водоснабдијевање и амандману на Одлуку о додјели и реализацији новчаних средстава за помоћ у лијечењу омладине и трудница обољелих од дијабетеса тип 1”, саопштили су из СПС-а.

Из СПС-а додају да је једногласно усвојена и иницијатива клуба одборника СПС-а о додјели улице Живку Радишићу, зачетнику модерног социјализма у Српској. Радишић је обављао функцију градоначелника Бањалуке, српског члана Предсједништва БиХ и сенатора Републике Српске.

'Коме су слатке паре Драшковог тате?': Протест испред ОЈТ Бањалука

'Коме су слатке паре Драшковог тате?': Протест испред ОЈТ Бањалука

“Захваљујући иницијативи и Закључку СПС-а, биће одржана Посебна сједница Скупштине града на којој ће се расправљати о проблему водоснабдијевања на цијелој територији Бањалуке, о плановима изградње нове водоводне мреже и реконструкцији постојеће. Веома је важно да прије љетњег периода ријешимо проблеме са водом и да свим грађанима омогућимо несметану испоруку,” наводи се у саопштењу Градског одбора СПС-а.

Амандманом клуба одборника СПС-а проширена је и новчана подршка младима обољелим од дијабетеса тип 1. Ранија Одлука обухватала је младе до 26 година, док ће сада млади до 30 година моћи искористити новчану помоћ града.

Из СПС-а поручују да ће наставити предлагати мјере и политике које директно утичу на побољшање услова живота и стандарда грађана Бањалуке, али и цијеле Републике Српске.

Пратите нас и путем Вибера