Predsjednik HDZ-a BiH

Čović: Vlada Federacije za mjesec dana, potrebno osvježiti kadar HDZ-a

  • Izvor: SRNA
  • 06.03.2023. 15:58

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je danas u Mostaru da proces formiranja vlasti ide sporije nego što se to očekivalo, ali da se nada da će Vlada Federacije BiH (FBiH) biti formirana u roku od mjesec dana.

"Savjet ministara smo dobili 26. januara, a tek smo dobili predsjednicu i dva potpredsjednika FBiH. Nadati se da u ovih 30 dana taj proces možemo završiti i sad ćemo se posvetiti kantonalnim prostorima da taj posao završimo", naveo je Čović nakon sjednice Predsjedništvo HDZ-a BiH.

On je rekao novinarima da je za HDZ-a neprihvatljivo bilo kakvo zadiranje u Ustav FBiH i Izborni zakon BiH.

Prema njegovim riječima, predsjednik FBiH Lidija Bradara ove sedmice trebalo bi da pokrene proceduru razgovora s potencijalnim predsjednikom Vlade FBiH.

Čović je dodao da HDZ ima mogućnost da učestvuje u vlasti u šest kantona i da neće izaći iz vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu.

Čović: Do kraja aprila prijedlog za predsjednika stranke, potrebno osvježiti kadar

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je danas u Mostaru da će ta partija morati do kraja aprila imati prijedlog za predsjednika stranke, te da smatra da je došlo vrijeme da se osvježe nosioci političke vlasti kada je u pitanju HDZ.

Čović je naveo da će redovan sabor HDZ-a BiH biti održan 6. maja.

"Insistirao sam da to bude konsenzusom dogovoreno, a da je došlo vrijeme da osvježimo sve, kako izvršnu, zakonodavnu, tako i nosioce političke vlasti kada je u pitanju HDZ", rekao je Čović novinarima na pitanje da li će se ponovo kandidovati za predsjednika HDZ-a.

  • 20:45 ATV intervju

    ''ATV intervju

  • 21:15 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Aviondžije

    Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:45 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.

  • 23:30 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.