Nikozija

Cvijanovićeva se sastala s predsjednikom Kipra

  • Izvor: ATV
  • 16.06.2023. 15:21

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović razgovarala je danas u Nikoziji sa predsjednikom Republike Kipar Nikosom Hristodulidisom.

Zajednički je ocijenjeno da su bilateralni odnosi dvije zemlje dobri i prijateljski, uz obostrano izraženu želju za njihovim daljim unapređenjem, posebno na ekonomskom planu.    

Srpski član i predsjedavajuća Cvijanović upoznala je predsjednika Hristodulidisa s aktuelnom političkom i ekonomskom prilikama u BiH, a poseban akcenat tokom razgovora stavljen je na proces evropskih integracija.

Ovom prilikom, srpski član i predsjedavajuća Cvijanović je istakla da u pogledu članstva u EU postoji opšti konsenzus predstavnika oba entiteta i svih konstitutivnih naroda u BiH, te zahvalila na podršci koju Republika Kipar, kao članica EU, pruža BiH na njenom putu u punopravno članstvo.

Sagovornici su tokom sastanka razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temama, a predsjednik Republike Kipar je ovom prilikom posebno izrazio interesovanje za mogućnosti ulaganja u energetski sektor. 

Srpski član i predsjedavajuća Cvijanović je ovom prilikom izrazila zadovoljstvo zbog današnjeg susreta sa predsjednikom Kipra Hristodulidisom i prilike za razgovor o dosadašnjoj saradnji dvije zemlje, ali i perspektivama njenog razvoja, te uputila poziv predsjedniku Kipra da posjeti BiH.

U okviru radne posjete, srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH danas je razgovarala i s predsjednicom Predstavničkog doma Republike Kipar Anitom Dimitriju, te obišla liniju razdvajanja i tampon-zonu koja se nalazi u glavnoj ulici (Ledra) u Nikoziji.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.