Žalbu sudu nije podnijela ni ovlašćena osoba

Digitalizacija opet u zastoju

  • Izvor: ATV
  • 14.12.2023. 20:20

Žalbu Sudu BiH u ime "MIBO komunikacija“ čak nije podnijela za to ovlašćena osoba, piše u Zaključku Kancelarije za razmatranje žalbi. Uz to, podsjetnik da je jedna od četiri kompanije iz te grupacije odustala od tužbe. To, međutim, nije spriječilo ministra Еdina Fortu da zbog žalbe onih koji nisu prošli u postupku javne nabavke za digitalizaciju javnih RTV servisa, obustavi proces dok se čeka sudska odluka.

Dok to obrazlaže činjenicom da bi moglo doći do višemilionske nadoknade štete, oni koji su posao dobili takođe prijete prijavama ukoliko se ugovor ne sklopi. Iz banjalučko zagrebačkog konzorcijuma ''Sirijus 2010'' i ''Odašiljači i veze'' podsjećaju da Forto nema nadležnost da obustavi proces i da to jedino može da uradi Sud BiH.

Forto, kažu, mora da zaključi ugovor o nabavci opreme za digitalni prenos i emitovanje sa onima koji su dobili posao. Treba imati u vidu da odluke Suda po ovakvim tužbama mogu da se čekaju do dva mjeseca. Ministar Forto i dalje je nijem i pored upozorenja da odugovlačenjem potpisivanja ugovora može doći do višemilionski teških tužbi onih koji su posao dobili, ali ne dobijaju ugovor baš zbog toga što su tužbu podnijeli oni koji nisu prošli u postupku javne nabavke.

U Siriusu tvrde da je počinjeno i krivično djelo jer je službeno lice povrijedilo njihova prava. Vrijednost nabavke opreme bez PDV-a košta 25.8 miliona maraka.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: