Жалбу суду није поднијела ни овлашћена особа

Дигитализација опет у застоју

  • Извор: АТВ
  • 14.12.2023. 20:20

Жалбу Суду БиХ у име "МИБО комуникација“ чак није поднијела за то овлашћена особа, пише у Закључку Канцеларије за разматрање жалби. Уз то, подсјетник да је једна од четири компаније из те групације одустала од тужбе. То, међутим, није спријечило министра Едина Форту да због жалбе оних који нису прошли у поступку јавне набавке за дигитализацију јавних РТВ сервиса, обустави процес док се чека судска одлука.

Док то образлаже чињеницом да би могло доћи до вишемилионске надокнаде штете, они који су посао добили такође пријете пријавама уколико се уговор не склопи. Из бањалучко загребачког конзорцијума ''Сиријус 2010'' и ''Одашиљачи и везе'' подсјећају да Форто нема надлежност да обустави процес и да то једино може да уради Суд БиХ.

Форто, кажу, мора да закључи уговор о набавци опреме за дигитални пренос и емитовање са онима који су добили посао. Треба имати у виду да одлуке Суда по оваквим тужбама могу да се чекају до два мјесеца. Министар Форто и даље је нијем и поред упозорења да одуговлачењем потписивања уговора може доћи до вишемилионски тешких тужби оних који су посао добили, али не добијају уговор баш због тога што су тужбу поднијели они који нису прошли у поступку јавне набавке.

У Сириусу тврде да је почињено и кривично дјело јер је службено лице повриједило њихова права. Вриједност набавке опреме без ПДВ-а кошта 25.8 милиона марака.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: