Lider SNSD-a

Dodik: ЕU će se prije raspasti nego što će Bih postati član

  • Izvor: ATV
  • 26.10.2023. 12:01

Lider SNSD-a i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas nakon sastanka sa koalicijom na nivou BiH da je mišljenja kako će se Еvropska unija prije raspasti nego što će BiH postati član.

Na današnjem sastanku nije bilo dogvora oko Ustavnog suda i drugih zakona, što je jedan od prioriteta BiH na putu ka članstvu u ЕU.

"Zakon je nešto što se traži u 14 prioriteta. Jednako kao što se traži Ustavni sud i pitanje visokog predstavnika. Danas imamo jasne stavove. Dajte nam svih 14 stavova, pa ćemo ići dalje. Mislim da nema ništa od pregovaračkog statusa BiH, da je to samo lažna priča po onome što mogu da čujem iz Brisela. Oni će to da gurnu u Ukrajinu koja niti ima teritoriju kojom suvereno vlada, niti ima bilo šta šta već ima BiH. Ići će prema njima, a nas će držati na povocu", kaže Dodik.

On kaže da je u cilju bh. puta ka Еvropskoj uniji htio da na sljedećem sastanku sa šeficom Еvropske komisije ponudi ispunjene zahtjeve, ali da u tome nisu uspjeli.

Stevandić: Nemojte misliti da nismo u mogućnosti da zabranimo Dodiku da dolazi na sudske procese

Stevandić: Nemojte misliti da nismo u mogućnosti da zabranimo Dodiku da dolazi na sudske procese

"Ovaj put sam rekao kolegama da probamo još jednom s njima da vidimo koliko ozbiljno misle o BiH. Neka nam prestanu slati trećerazredne službenike da oni određuju šta treba da bude ova zemlja. Ova zemlja je uređena ustavom i tako treba da ostane. A ne da neki trećerazredni službenici grade svoje karijere", kaže Dodik.

On je podsjetio na principe ЕU da kada BiH utvrdi kandidatski status predstaje potreba za stranim prisustvo, ali da to u praksi nije tako.

"Mi smo kandidat i imamo strano prisustvo, lažu nas ponovo. Kada bude eventualno status pregovarača on će opet ostati tu. Čujemo od naših partnera, da sedam dana prije ulaska u ЕU moći ćemo da mijenjamo nešto. Ja mislim da će se ЕU prije raspasti nego što će BiH ući u nju", kaže Dodik.

Dodik: Nema dogovor oko Zakonu o Sudu BiH

Dodik: Nema dogovor oko Zakonu o Sudu BiH


Pratite nas i putem Vibera

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.