Лидер СНСД-а

Додик: ЕУ ће се прије распасти него што ће Бих постати члан

  • Извор: АТВ
  • 26.10.2023. 12:01

Лидер СНСД-а и предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас након састанка са коалицијом на нивоу БиХ да је мишљења како ће се Европска унија прије распасти него што ће БиХ постати члан.

На данашњем састанку није било догвора око Уставног суда и других закона, што је један од приоритета БиХ на путу ка чланству у ЕУ.

"Закон је нешто што се тражи у 14 приоритета. Једнако као што се тражи Уставни суд и питање високог представника. Данас имамо јасне ставове. Дајте нам свих 14 ставова, па ћемо ићи даље. Мислим да нема ништа од преговарачког статуса БиХ, да је то само лажна прича по ономе што могу да чујем из Брисела. Они ће то да гурну у Украјину која нити има територију којом суверено влада, нити има било шта шта већ има БиХ. Ићи ће према њима, а нас ће држати на повоцу", каже Додик.

Он каже да је у циљу бх. пута ка Европској унији хтио да на сљедећем састанку са шефицом Европске комисије понуди испуњене захтјеве, али да у томе нису успјели.

Стевандић: Немојте мислити да нисмо у могућности да забранимо Додику да долази на судске процесе

Стевандић: Немојте мислити да нисмо у могућности да забранимо Додику да долази на судске процесе

"Овај пут сам рекао колегама да пробамо још једном с њима да видимо колико озбиљно мисле о БиХ. Нека нам престану слати трећеразредне службенике да они одређују шта треба да буде ова земља. Ова земља је уређена уставом и тако треба да остане. А не да неки трећеразредни службеници граде своје каријере", каже Додик.

Он је подсјетио на принципе ЕУ да када БиХ утврди кандидатски статус предстаје потреба за страним присуство, али да то у пракси није тако.

"Ми смо кандидат и имамо страно присуство, лажу нас поново. Када буде евентуално статус преговарача он ће опет остати ту. Чујемо од наших партнера, да седам дана прије уласка у ЕУ моћи ћемо да мијењамо нешто. Ја мислим да ће се ЕУ прије распасти него што ће БиХ ући у њу", каже Додик.

Додик: Нема договор око Закону о Суду БиХ

Додик: Нема договор око Закону о Суду БиХ


Пратите нас и путем Вибера

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)