Ko žmiri na ono što radi Nijemac

Ko je Šmitu progledao kroz prste?

  • 31.10.2023. 19:07

Srbi koji rukovode bezbjednosnim agencijama u BiH izgleda žmire na sve ono što radi nelegalni Kristijan Šmit. Najduže spavaju u SIPI, jer već više od dvije godine od kako je Nijemac došao, nisu ni prstom mrdnuli.

Direktor Darko Ćulum ništa nije sam uradio, a o strancu koji se svako malo obruši na Republiku Srpsku nema šta da kaže.

Tako je u telefonskom razgovoru samo kratko paručio da je sve već rečeno, i da se radi po nalogu Tužilaštva.  Interesenatno je da sve dokaze o nelegalnom Šmitu ima crno na bijelo, ali ni to nije dovoljno.

Da u SIPA baš nisu sabrali dva i dva, jasno je bilo i Tužilatvu BiH koje je tražilo nove provjere.


Poznat identitet ubijenog u Sarajevu!

Poznat identitet ubijenog u Sarajevu!

"U vezi novog zahtjeva Tužilaštva BiH, koji se odnosi na vršenje dodatnih provjera, obavještavamo Vas da SIPA ne može davati informacije o svojim operativnim aktivnostima koje su u toku", kažu u SIPA.

Ništa novo o statusu Kristijana Šmita nisu imali da kažu u Službi za poslove sa strancima BiH. I tamo je kadar iz Republike Srpske.  Direktor Žarko Laketa ponavlja jedno te isto.

"Kada su u pitanju novi detalji ja nemam šta da izjavim kao direktor Službe u odnosu na prethodno što sam izjavio. Po meni ovaj član 124 od strane MIP-a je zloupotrijebljen. Zato što Šmit nije potrvđen rezolucijom Savjeta bezbjednosti UN-a kako je to određeno članom 1 Aneksa 10 Opšteg okvironog sporazuma za mir u BiH", kaže Žarko Laketa.

Između Šmita i Republike Srpske neki ipak biraju dobre plate i pozicije. Nije tajna da su cifre u bezbjednosnim agencijama i više nego dobre.

Niko se za pozicije i plate nije bunio, ali se niko nije pobunio ni protiv nelegalnog stranca.


"Marfi uzeo pod skute Sud i Tužilaštvo BiH"

Spavaju, barem na naše upite, i u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela, i u Graničnoj policiji BiH. Nikakvo čudo, jer su izgleda spavali i onda kada je Kristijan Šmit  u BiH unosio oružje za koje nema dozvolu. U BiH se izgleda jedno probudilo Tužilšatvo.

"Utvrđuje ono što smo mi predali Tužilaštvu da li tu ima elemenata krivične odgovornosti i sve ono na šta bi trebali da daju odgovor Tužilaštvu BiH. Ono što me raduje jeste da Tužilaštvo BiH preduzima određene mjere i radnje što jasno govori i naredba SIPA da preduzme sve mjere na okolnosti akta Ministarstva bezbjednsti", kaže ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Nenad Nešić.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Tužilaštvu je predao sve dokaze o nelegalnom boravku Kristijana Šmita.

Neko bi trebalo da odgovori kako je uopšte ušao u BiH, ali i kako je na osnovu verbalne note dobio zeleno svjetlo.

Odgovore bi prvi trebalo da daju, sad već spavači, koji bi između ostalog trebalo da štite interese Republike Srpske.

Sve to, ako u BiH radi pravosuđe, neko bi na kraju, mogao skupo da plati. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R) (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.