Ministar

Košarac: Politički proces protiv Dodika - ruglo pravne države

  • Izvor: SRNA
  • 20.12.2023. 20:11

Politički montiran proces protiv legitimno izabranog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika je karikatura od prava u ruglu od pravne države jer se vodi u neustavnom Sudu BiH pod patronatom dijela međunarodne zajednice, prvenstveno američkog ambasadora Majkla Marfija i nelegitimnog visokog predstavnika Kristijana Šmita, rekao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac.

"Svima je jasno da je ovdje doslovno riječ o političkom progonu narodnom voljom izabranog predsjednika, čiji je cilj urušavanje Republike Srpske. Ali, kreatorima ovog suludog i sumanutog pokušaja treba biti jasno da će konačni rezultat biti samo jedan - presuda onakvoj BiH kakvu uporno modeliraju. Njihova rješenja su antidejtonska, antiustavna i antidemokratska. Stranci ovdje žele koloniju. To je neodrživo", naveo je Košarac na "Instagramu".

On je naglasio da takva zemlja nije dobra ni za Srbe, ni za Hrvate, ni za Bošnjake, niti za bilo kojeg čovjeka.


Dodik nije želio da ustane u sudnici

Dodik nije želio da ustane u sudnici

"Ako istinski žele dobro BiH, vrijeme je da se bošnjački političari probude i da se osamostale od uticaja stranaca. Ako istinski žele suverenu zemlju, neka daju podršku i doprinos politikama Republike Srpske, a to su ustavna i dejtonska rješenja za BiH uz dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda", poručio je Košarac.

Današnje ročište u Sudu BiH predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika" Milošu Lukiću odgođeno je nakon što je Dodikova odbrana zatražila izuzeće tužilaca.

Predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika" Milošu Lukiću sudi se po optužnici za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Dokumentarni program (R)

    'Dokumentarni program (R)