Министар

Кошарац: Политички процес против Додика - ругло правне државе

  • Извор: СРНА
  • 20.12.2023. 20:11

Политички монтиран процес против легитимно изабраног предсједника Републике Српске Милорада Додика је карикатура од права у руглу од правне државе јер се води у неуставном Суду БиХ под патронатом дијела међународне заједнице, првенствено америчког амбасадора Мајкла Марфија и нелегитимног високог представника Кристијана Шмита, рекао је министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац.

"Свима је јасно да је овдје дословно ријеч о политичком прогону народном вољом изабраног предсједника, чији је циљ урушавање Републике Српске. Али, креаторима овог сулудог и суманутог покушаја треба бити јасно да ће коначни резултат бити само један - пресуда онаквој БиХ какву упорно моделирају. Њихова рјешења су антидејтонска, антиуставна и антидемократска. Странци овдје желе колонију. То је неодрживо", навео је Кошарац на "Инстаграму".

Он је нагласио да таква земља није добра ни за Србе, ни за Хрвате, ни за Бошњаке, нити за било којег човјека.


Додик није желио да устане у судници

Додик није желио да устане у судници

"Ако истински желе добро БиХ, вријеме је да се бошњачки политичари пробуде и да се осамостале од утицаја странаца. Ако истински желе суверену земљу, нека дају подршку и допринос политикама Републике Српске, а то су уставна и дејтонска рјешења за БиХ уз договор два ентитета и три конститутивна народа", поручио је Кошарац.

Данашње рочиште у Суду БиХ предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора "Службеног гласника" Милошу Лукићу одгођено је након што је Додикова одбрана затражила изузеће тужилаца.

Предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора "Службеног гласника" Милошу Лукићу суди се по оптужници за непоштовање одлука Кристијана Шмита.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина