Ministar bezbjednosti

Nešić sa Onidijem: U maju otvaranje kancelarije kontakt tačke EUROPOL-a

  • Izvor: ATV
  • 24.03.2023. 15:04

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić sastao se danas u Briselu sa Olivierom Onidijem, zamjenikom generalnog direktora Generalne direkcije za unutrašnje poslove u Evropskoj komisiji (DG HOME). 

Nešić je upoznao Onidija da je od posljednjeg sastanka održanog prošlog mjeseca u Sarajevu napravljeni su veliki koraci u EU integracijama i uspostavljanju saradnje BiH sa evropskim bezbjednosnim agencijama. 

Nešić je naglasio da je otkonjena i posljednja prepreka saradnji BiH sa EUROPOL-om, nedavnim potpisivanjem Pravilnik o radu i operativnoj saradnji kontakt tačke i da slijedi otvaranje kancelarije kontakt tačke u maju kao i upućivanje oficira za vezu u Hag.

Takođe, izrazio je optimizam u pogledu uspješnog uspostavljanja saradnje sa FRONTEX-om. 

Na sastanku je razgovarano i o zaštiti granica, provođenju operativnih mjera za efikasnije upravljenje migracijama. 

Nešić je naglasio važnost nastavka partnerskih odnosa EU i BiH u ovoj oblasti i  podrške jačanju kapaciteta bezbjednosnih agencija. 

Takođe razgovarano je o nastavku saradnje BiH i Evropske unije u borbi protiv terorizma i sprečavanja nasilnog ekstremizma. 

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.