Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara

Nešić: Upućen zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma

  • Izvor: RTRS
  • 14.12.2023. 14:29

Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara uputilo je danas Savjetu ministara zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, rekao je resorni ministar Nenad Nešić i izrazio očekivanje da će on i biti usvojen.

- Sutra očekujem da bude telefonska sjednica /Savjeta ministara/ i da taj zakon bude usvojen. Na taj način pokazujemo opredijeljenost u borbi protiv kriminala, ali i želju da u BiH vladaju mir i stabilnost i da naši građani nemaju bilo kakve posljedice od našeg nerada ili neusvajanja nekog zakona - rekao je Nešić novinarima u Istočnom Sarajevu nakon sastanka sa direktorom Agencije za istrage i zaštitu Darkom Ćulumom.

Nešić je naglasio da su prilikom utvrđivanja teksta zakona usaglašeni stavovi između Republike Srpske i Federacije BiH, te da su dobijena pozitivna mišljenja ministarstava finansija i pravde u Savjetu ministara, kao i svih onih koji su trebali da daju mišljenje.

- Očekujem da zakon sutra bude usvojen na hitnoj telefonskoj sjednici - zaključio je Nešić.

Podsjećajući da je Savjet ministara nedavno odredio tim koji će pregovarati sa Agencijom za evropsku graničnu i obalsku stražu /Fronteks/, kao i da je usvojen tekst okvira u kojem će se kretati taj tim, Nešić je rekao da očekuje da kraja januara eventualno februara BiH biti spremna za potpis sporazuma sa Fronteksom.

- Znate da konačnu riječ daje Predsjedništvo, da Predsjedništvo treba da ovlasti ministra bezbjednosti da potpiše sporazum sa Fronteksom - naveo je Nešić.

On je rekao da je u posljednje vrijeme uradio mnogo toga da bi tim BiH za pregovore što lakše pronašao zajednički jezik sa Fronteksom, a kako bi sporazum mogao biti potpisan u januaru ili februaru.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: