Министар безбједности у Савјету министара

Нешић: Упућен закон о спречавању прања новца и финансирања тероризма

  • Извор: РТРС
  • 14.12.2023. 14:29

Министарство безбједности у Савјету министара упутило је данас Савјету министара закон о спречавању прања новца и финансирања тероризма, рекао је ресорни министар Ненад Нешић и изразио очекивање да ће он и бити усвојен.

- Сутра очекујем да буде телефонска сједница /Савјета министара/ и да тај закон буде усвојен. На тај начин показујемо опредијељеност у борби против криминала, али и жељу да у БиХ владају мир и стабилност и да наши грађани немају било какве посљедице од нашег нерада или неусвајања неког закона - рекао је Нешић новинарима у Источном Сарајеву након састанка са директором Агенције за истраге и заштиту Дарком Ћулумом.

Нешић је нагласио да су приликом утврђивања текста закона усаглашени ставови између Републике Српске и Федерације БиХ, те да су добијена позитивна мишљења министарстава финансија и правде у Савјету министара, као и свих оних који су требали да дају мишљење.

- Очекујем да закон сутра буде усвојен на хитној телефонској сједници - закључио је Нешић.

Подсјећајући да је Савјет министара недавно одредио тим који ће преговарати са Агенцијом за европску граничну и обалску стражу /Фронтекс/, као и да је усвојен текст оквира у којем ће се кретати тај тим, Нешић је рекао да очекује да краја јануара евентуално фебруара БиХ бити спремна за потпис споразума са Фронтексом.

- Знате да коначну ријеч даје Предсједништво, да Предсједништво треба да овласти министра безбједности да потпише споразум са Фронтексом - навео је Нешић.

Он је рекао да је у посљедње вријеме урадио много тога да би тим БиХ за преговоре што лакше пронашао заједнички језик са Фронтексом, а како би споразум могао бити потписан у јануару или фебруару.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)