Еvropski put

Stranci glavni kočničari u BiH

  • Izvor: ATV
  • 17.02.2024. 19:18

Sve što može blokirati u BiH, američka Ambasada će vrlo rado i blokirati. Jasno je da to radi i sa evropskim putem BiH.

Iako Srpsku optužuju da je glavni kočničar, vidljivo je da evropski put od pokušaja uništavanja jedini štite Republika Srpska i njen predsjednik, za razliku od lidera "trojke" koji se pred Majklom Marfijem ponašaju podanički.

Zbog toga ne bi bilo loše, kaže Milorad Kojić, da američka Ambasada postane politička partija i izađe na izbore, pa da svi konačno vidimo koliko će narod podržati njihove stavove.

- Počeli su sa svojim saopštenjima koje šalju i sa svojim nekim izjavama od strane američkog ambasadora, da se ponašaju kao da su opoziciona politička partija u Republici Srpskoj - kaže Milorad Kojić, poslanik SNSD-a u PD PS BiH.

Liderima "trojke" reklo bi se, to ne smeta.

Gdje Marfi okom, oni tu skokom. Dokazuju to i dogovori na državnom nivou. Еlmedin Konaković javno se hvali da se za pojedine reakcije međunarodne zajednice, lično pobrinuo. 

- Ako HDZ blokira zbog Izbornog zakona, ako Dodik blokira zbog Ustavnog suda, vidite po reakciji međunarodne zajednice, e sad da budem neskroman, ja sam se lično za to pobrinuo, znaće se krivci u ovoj zemlji i ne bi im ja bio u koži ni zbog ljudi, a ni zbog međunarodne zajednice koja jasno vidi potencijalne krivce - rekao je Еlmedin Konaković, predsjednik NIP-a.

Da ne bude zabune, Dodik i Čović govore da će blokirati rješenja koja nameću stranci. Zna se po čije mišljenje lideri "trojke" idu  poslije svakog sastanka i lijepo slušaju sve ono što dolazi od stranaca, a što je na štetu napretka BiH u koju se toliko kunu. 

- "Trojka" i Bošnjaci već godinama unazad su se latili američkog mača, potpuno nesvjesni da će od tog mača na kraju stradati jer Amerikanci sigurno nikada neće dozvoliti ovdje da se u srcu Balkana formira čisto muslimanska država. Bošnjaci očigledno toga nisu svjesni - dodaje Kojić.

Očigledno nisu ni svjesni da sa intervencijom stanaca BiH ne može nikako naprijed. Jasno je da je upravo američka Ambasada odigrala ključnu ulogu u rušenju svih dogovora i da je Majkl Marfi jedini remetilački faktor na evropskom putu BiH. Još jasnije je da na taj način BIH nema ni s od suvereniteta, kažu u Srpskoj. 

- Taj Marfijem zakon glasi, sve što može američka Ambasada pokvariti i svaki dobar dogovor, pokvariće ga u suštini, jer je to odraz jedne globalne politike SAD-a koja nastoji da oslabi ЕU tako da svaki dogovor i uslov koji ЕU daje domaćim političarima u BiH američka Ambasada nastoji osujetiti - smatra Srđan Mazalica, poslanik SNSD-a NSRS.

BiH svoj status može da gradi samo na unutrašnjem dogovoru  i nikako drugačije. U Republici Srpskoj itekako su svjesni toga međutim, u drugom entitetu nikako da shvate da interes građana mora biti na prvom mjestu i da ispunjavanje želja stranicima ne dolazi u obzir. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.