Европски пут

Странци главни кочничари у БиХ

  • Извор: АТВ
  • 17.02.2024. 19:18

Све што може блoкирати у БиХ, америчка Амбасада ће врло радо и блокирати. Јасно је да то ради и са европским путем БиХ.

Иако Српску оптужују да је главни кочничар, видљиво је да европски пут од покушаја уништавања једини штите Република Српска и њен предсједник, за разлику од лидера "тројке" који се пред Мајклом Марфијем понашају поданички.

Због тога не би било лоше, каже Милорад Којић, да америчка Амбасада постане политичка партија и изађе на изборе, па да сви коначно видимо колико ће народ подржати њихове ставове.

- Почели су са својим саопштењима које шаљу и са својим неким изјавама од стране америчког амбасадора, да се понашају као да су опозициона политичка партија у Републици Српској - каже Милорад Којић, посланик СНСД-а у ПД ПС БиХ.

Лидерима "тројке" рекло би се, то не смета.

Гдје Марфи оком, они ту скоком. Доказују то и договори на државном нивоу. Елмедин Конаковић јавно се хвали да се за поједине реакције међународне заједнице, лично побринуо. 

- Ако ХДЗ блокира због Изборног закона, ако Додик блокира због Уставног суда, видите по реакцији међународне заједнице, е сад да будем нескроман, ја сам се лично за то побринуо, знаће се кривци у овој земљи и не би им ја био у кожи ни због људи, а ни због међународне заједнице која јасно види потенцијалне кривце - рекао је Елмедин Конаковић, предсједник НИП-а.

Да не буде забуне, Додик и Човић говоре да ће блокирати рјешења која намећу странци. Зна се по чије мишљење лидери "тројке" иду  послије сваког састанка и лијепо слушају све оно што долази од странаца, а што је на штету напретка БиХ у коју се толико куну. 

- "Тројка" и Бошњаци већ годинама уназад су се латили америчког мача, потпуно несвјесни да ће од тог мача на крају страдати јер Американци сигурно никада неће дозволити овдје да се у срцу Балкана формира чисто муслиманска држава. Бошњаци очигледно тога нису свјесни - додаје Којић.

Очигледно нису ни свјесни да са интервенцијом станаца БиХ не може никако напријед. Јасно је да је управо америчка Амбасада одиграла кључну улогу у рушењу свих договора и да је Мајкл Марфи једини реметилачки фактор на европском путу БиХ. Још јасније је да на тај начин БИХ нема ни с од суверенитета, кажу у Српској. 

- Тај Марфијем закон гласи, све што може америчка Амбасада покварити и сваки добар договор, поквариће га у суштини, јер је то одраз једне глобалне политике САД-а која настоји да ослаби ЕУ тако да сваки договор и услов који ЕУ даје домаћим политичарима у БиХ америчка Амбасада настоји осујетити - сматра Срђан Мазалица, посланик СНСД-а НСРС.

БиХ свој статус може да гради само на унутрашњем договору  и никако другачије. У Републици Српској итекако су свјесни тога међутим, у другом ентитету никако да схвате да интерес грађана мора бити на првом мјесту и да испуњавање жеља страницима не долази у обзир. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.