Snježana Novaković Bursać

"Svi akteri da ispoštuju dogovor, pa neće biti problema sa poštovanjem obaveza"

  • Izvor: SRNA
  • 10.02.2024. 15:40

Delegat Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać rekla je Srni da, ukoliko bude volje svih aktera na provođenju svih dogovorenih rješenja, BiH neće ući u problem sa poštovanjem svojih obaveza prema Manivalu.

"Prije svega moramo pokazati stvarnu namjeru svih aktera prema poštovanju svih dogovorenih zaključaka", istakla je Bursaćeva povodom poziva Delegacije ЕU da iduće sedmice Dom naroda održi sjednicu i usvoji zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma.

Bursaćeva je ukazala da je cjelokupna javnost svjedočila intenzivnom pregovaranju koje se dogodilo prošle sedmice i dodala da u skladu sa postignutim dogovorima treba biti uspostavljena dinamika.

Ona je naglasila da samim tim ne stoji i neprikladni su pozivi bilo koga da u određene termine zakazuje sjednice.


Putin: Cilj izgradnja pravednog multipolarnog svjetskog poretka

Putin: Cilj izgradnja pravednog multipolarnog svjetskog poretka

"Mi smo spremni i zagovaramo da ispoštujemo cjelokupan dogovor, a naravno da smo svjesni situacije vezano za posmatračku misiju Manivala", rekla je Bursaćeva.

Delegacija ЕU u BiH pozvala je danas Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH da naredne sedmice zakaže sjednicu i usvoji zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma.

Iz Delegacije ЕU u BiH ističu da je potrebno hitno zakazati sjednicu iduće sedmice, jer Komitet Manival Savjeta Еvrope dolazi u BiH, u ponedjeljak, 12. februara, radi procjene da li je BiH postigla zadovoljavajući nivo standarda u oblasti sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma.

Pratite nas i putem Vibera