Prihvaćen zahtjev

Ustavni sud BiH razriješio Zlatka Kneževića sa dužnosti sudije i potpredsjednika

  • Izvor: ATV
  • 13.07.2023. 17:00

Ustavni sud BiH razriješio je Zlatka Kneževića dužnosti sudije/potpredsjednika prije isteka vremena na koje je izabran, a na sjednici je odbijeno da se raspravlja o poništenju odluke o izmjeni Pravila ovog suda.

Prihvaćen je Kneževićev zahtjev da ode u prijevremenu penziju.

Knežević je obavijestio predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske da će podnijeti zahtjev za prijevremeno penzionisanje sa 31. decembrom ove godine, kada stiče prvi uslov za to.

Istovremeno, odbijen je njegov zahtjev da se na dnevni red sjednice uvrsti rasprava o članu 39 Pravila o radu Ustavnog suda BiH, koji je ova pravosudna institucija obrisala, a koji je glasio da se sjednice ne mogu održavati bez plenuma, odnosno ako ne prisustvuju najmanje trojica sudija koje je izabrao Predstavnički dom Parlamenta FBiH i najmanje jedan sudija kojeg je izabrala Narodna skupština Republike Srpske.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH, a kojim se nalaže da se sve dalje odluke i propisi Ustavnog suda BiH neće primjenjivati na teritoriji Republike Srpske, prenose Nezavisne.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.