Ambasador BiH pri UN

Vujić za ATV: Ništa neočekivano, istina boli

  • Izvor: ATV
  • 13.03.2024. 15:24

Ambasador BiH pri Ujedinjenim nacijama u Ženevi Bojan Vujić rekao je u izjavi za ATV, reagujući na izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića da nakon obraćanja na sjednici Savjeta za ljudska prava UN treba da odnese ostavku, da za njega lično to nije ništa neočekivano jer istina boli.

"Jako mi je drago što sam juče imao priliku da u Ujedinjenim nacijama pred visokim zvaničnicima i mnogobrojnim ambasadorima kažem istinu, sve ono što se događalo u BiH i što se danas događa“, rekao je Vujić u izjavi za ATV.

Vujić je u izjavi dodao da sve ono što je rekao juče pred Ujedinjenim nacijama dolazi iz međunarodnih izvora.

"Mislim da je svima jasno šta se ustvari događalo u BiH i šta se i danas događa“, rekao je Vujić.

Podsjećamo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić rekao je da ambasador Vujić nakon obraćanja na sjednici Savjeta za ljudska prava UN sam treba da podnese ostavku nakon, kako je rekao, neistinitih i neutemeljenih izjava o BiH, a ako to ne učini biće pokrenuta procedura njegove smjene.

U Ženevi se od 26. februara do 5. aprila održava 55. redovna sjednica Savjeta za ljudska prava UN, a u okviru dijaloga o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda u suzbijanju terorizma govorio je ambasador Vujić, koji je ukazao da su, čak i dok BiH radi na pristupanju ЕU, zapadne vlade primijetile da je ona i dalje ključni izvor terorističkih prijetnji.

Cvijanović: Ukoliko bude pokrenuta procedura za smjenu Vujića, uvjerena sam da će parlament Srpske stati u njegovu zaštitu

Cvijanović: Ukoliko bude pokrenuta procedura za smjenu Vujića, uvjerena sam da će parlament Srpske stati u njegovu zaštitu


Vulić: Komšića pogodila istina koju je iznio ambasador Vujić

Vulić: Komšića pogodila istina koju je iznio ambasador Vujić


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.