Predsjednik Udruženja žena žrtava rata

Živković Rajlić: Ustavni sud BiH nema veze sa pravom i pravdom

  • Izvor: RTRS
  • 14.07.2023. 07:54

Ustavni sud BiH nema veze sa pravom i pravdom, pa preko 90 odsto odluka tog suda nema nikakve veze sa temeljima prava, i zato taj sud u ovom obliku ne može da postoji, rekla je Božica Živković Rajilić, predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske, gostujući u Jutarnjem programu RTRS-a.

- Sutra će nam zabraniti da se zovemo Republika Srpska, da pišemo ćirilicu, da govorimo srpski, ko zna dokle bi to išlo da pustimo da rade šta hoće - kaže Rajlićeva.

Ona napominje da je Kristijan  Šmit nelegetiman visoki predstavnik i da ga Savjet bezbjednosti UN nije imenovao.

- Zaključak moj, a  i svih nas je da prisustvo međunarodnog faktora predugo djeluje u BiH. Sve je na silu i uglavnom na štetu srpskog naroda. Čovjek koji nije izabran hoće da uređuje tuđu kuću. To nigdje na svijetu nema, Šmit je potpuno izgubio kompas - poručuje Živković Rajlić.

Dodaje da međunarodni faktor u BiH najviše djeluje iz vlastite koristi.

- Ako neprave nekakvu tenziju svađu, oni i ne postoje. Tako se opravdavaju kod svojih finansijera, i stalno imamo neki problem. Oni su u svojim zemljama marginalne ličnosti, nebitni, a ovdje su važan faktor i imaju primanja koja se mjere desetinama hiljada evra. Dolazilo su ovdje i gori okupatori, pa su gubili na svim poljima i vraćali se podvijena repa, tako će i Šmit proći - rekla je Živković Rajlić.

Ona je prokomentarisalai jučerašnje uklanjanje table sa natpisom da je Sarajevo moralo da napusti 157.000 Srba.

- Nisu tu u pitanju table, već istina na njima. Šta nije tačno u toj rečenici na tabli? Zar nije Sarajevo napustilo 157.000 Srba? U Sarajevu je bilo 136 logora za Srbe, to danas niko i ne pominje, i opet su na kraju morali da napuste svoja ognjišta - zaključila je Živković Rajlić.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.