Predsjednik Udruženja žena žrtava rata

Živković Rajlić: Ustavni sud BiH nema veze sa pravom i pravdom

  • Извор: РТРС
  • 14.07.2023. 07:54

Ustavni sud BiH nema veze sa pravom i pravdom, pa preko 90 odsto odluka tog suda nema nikakve veze sa temeljima prava, i zato taj sud u ovom obliku ne može da postoji, rekla je Božica Živković Rajilić, predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske, gostujući u Јutarnjem programu RTRS-a.

- Sutra će nam zabraniti da se zovemo Republika Srpska, da pišemo ćirilicu, da govorimo srpski, ko zna dokle bi to išlo da pustimo da rade šta hoće - kaže Rajlićeva.

Ona napominje da je Kristijan  Šmit nelegetiman visoki predstavnik i da ga Savjet bezbjednosti UN nije imenovao.

- Zaključak moj, a  i svih nas je da prisustvo međunarodnog faktora predugo djeluje u BiH. Sve je na silu i uglavnom na štetu srpskog naroda. Čovjek koji nije izabran hoće da uređuje tuđu kuću. To nigdje na svijetu nema, Šmit je potpuno izgubio kompas - poručuje Živković Rajlić.

Dodaje da međunarodni faktor u BiH najviše djeluje iz vlastite koristi.

- Ako neprave nekakvu tenziju svađu, oni i ne postoje. Tako se opravdavaju kod svojih finansijera, i stalno imamo neki problem. Oni su u svojim zemljama marginalne ličnosti, nebitni, a ovdje su važan faktor i imaju primanja koja se mjere desetinama hiljada evra. Dolazilo su ovdje i gori okupatori, pa su gubili na svim poljima i vraćali se podvijena repa, tako će i Šmit proći - rekla je Živković Rajlić.

Ona je prokomentarisalai jučerašnje uklanjanje table sa natpisom da je Sarajevo moralo da napusti 157.000 Srba.

- Nisu tu u pitanju table, već istina na njima. Šta nije tačno u toj rečenici na tabli? Zar nije Sarajevo napustilo 157.000 Srba? U Sarajevu je bilo 136 logora za Srbe, to danas niko i ne pominje, i opet su na kraju morali da napuste svoja ognjišta - zaključila je Živković Rajlić.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм