Предсједник Удружења жена жртава рата

Живковић Раилић: Још једна потврда неправде у Суду БиХ

  • Извор: СРНА
  • 21.09.2023. 11:56

Одбијање оптужнице против 13 припадника такозване Армије БиХ за ратни злочин над Србима у Јошаници само потврђује неправду у раду Суда БиХ и да се спроводе фашистичке идеја над Србима, оцијенила је предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Раилић.

"На шта личи ово? Хоћемо ли помријети чекајући кад ће се зликовци смиловати да кажу бар једну једину реченицу да су и Срби били жртве?", упитала је Раилићева.

Рајилићева је затражила да институције Републике Српске повуку своје представнике из Суда БиХ и тај суд постане потпуно неважећи, да пресуде које је донио буду проглашене неважећим.

Она је рекла Срни да ово само потврђује да се унапријед зна да Срби могу бити убијани, а да за то неће бити одговорних ратних злочинаца.

"Ево још једне потврде гдје такозвани хероји Армије БиХ не смију бити оптужени, а смију бити убијана српска дјеца, цурице од двије године и старци од 88 година", изјавила је Раилићева.

Према њеним ријечима, да није било одбране 1991. године, на овом простору не би било ни "С" од Срба, нити би ова територија постојала.

"Све су то планови скројени у кухињама међународне заједнице спровођени преко плаћеника и њихових истомишљеника у БиХ, а то што нису постигли у рату, раде данас у миру", изјавила је Раилићева.

Она је истакла да све ово потврђује да се над Србима проводи тешка, најцрња врста мржње, фашистичких идеја настављених из Другог свјетског рата.

За најаву Кристијана Шмита да ће правити регистар осуђених за ратне злочине, Раилићева је рекла да он не представља никакву демократију већ проводи германску политику из Другог свјетског рата над Србима.

Она је напоменула да су Срби у БиХ и након 30 година стално под неким нападом, под неком неправдом и под стрепњом шта доноси сљедећи дан.

"Ово је једно од мјеста гдје је бар подигнута оптужница, па повучена. Има стотине мјеста у околини Тузле, Сарајева, Фоче гдје су почињени бројни злочини над Србима, а нико за њих није одговарао, нити ће одговарати, на примјер Бравнице, Мркоњић Град и многа друга мјеста гдје су масовне гробнице српских цивила и стараца и нејачи", указала је Раилићева.

Суд БиХ одбио је оптужницу против 13 припадника такозване Армије БиХ за ратни злочин над 56 српских цивила у Јошаници код Фоче 1992. године, потврђено је Срни у Тужилаштву БиХ.

У Јошаници је убијено 56 цивила српске националности, рањено око 10 жртава, а куће, имовина, пољопривредни и помоћни објекти запаљени су и уништени. Неке од жртава су мучене и убијене на изузетно свиреп начин.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)