Novo priznanje

Darinki Petrović i ATV-u glavna nagrada na Međunarodnom festivalu u Moskvi

  • Izvor: ATV
  • 11.12.2023. 19:32

Darinka Petrović i Alternativna televizija, sa reportažom "Priče iz Donbasa", su osvojili glavnu nagradu na Međunarodnom festivalu za radove stranih medija "Čestnый vzglяd/The Honest View" u Moskvi.

Na konkurs je bilo prijavljeno više od 200 radova iz cijelog svijeta, za različite kategorije, a "Priče iz Donbasa" su osvojile prvo mjesto u kategoriji "Dokumentarac i publicistika".

Osim već uobičajenih kategorija "visokotehnološka proizvodnja", "socijalno-humanitarna problematika", "razvitak teritorija", "međunarodno kulturno partnerstvo sa Rusijom" i "perspektivne industrije", na festivalu je uvedena i kategorija "Publicistika i dokumentalistika".

Petrovićeva je za ATV rekla da joj je drago što se iskren i požrtvovan rad prepozna, a otkrila je i šta joj je bio najveći motiv da ode u Donbas.

"Drago mi je što vidim da je priča o Donbasu, o ljudima koji na tom prostoru žive u paklu od 2014. godine, obišla svijet i došla do onih do koje je trebalo da dođe. Takođe, raduje me što se iskren i požrtvovan rad, na kraju, prepozna. Republika Srpska je bila u sličnom položaju 90-ih godina i voljela bih da je tada bilo više novinara koji su radili objektivno i u službi istine. Da ih je bilo, mi ne bismo izgubili medijski rat sa zapadom. To je bio moj glavni motiv da odem u Donbas. Nadam se da će i u buduće biti više ovakvih reportaža i priča", rekla nam je Petrovićeva.

Nagrada iz Moskve je još jedan dokaz da je ATV na pravom putu i putu istine.

ATV Specijal: Priče iz Donbasa

ATV Specijal: Priče iz Donbasa



Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.